Lahodná dusená červená kapusta

Autor3 roky pred od autora 502
Obľúbené0

Viete o tom, že čím dlhšie necháte červenú kapustu pomaly dusiť, tým bude chutnejšia? A preto je práve dusená červená kapusta to správne jedlo pre zelené vajíčko Big Green Egg. V našom recepte pripravujeme tzv. opitú kapustu, keďže ju podusíme s trochou červeného vína. Navyše, keď drevné uhlie vo svojom vajíčku zapálite  v predstihu, stihnete ku kapuste pripraviť aj vynikajúci hlavný chod. V našom prípade sú to Rebierka z diviny, s hubami a sviežim brusnicovým kompótom.



CHOD: príloha

KATEGÓRIA: zelenina

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, dusenie

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 40 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 2 hod.

PORCIE: 6

stewed red cabbage


POTREBNÉ INGREDIENCIE NA
DUSENÚ ČERVENÚ KAPUSTU S JABLKOM:

1 červená kapusta

1 cibuľa

1 sladko-kyslé jablko

6 ks tonkových fazúľ (v obchode so zdravou výživou známe tiež ako tonkové bôby)

12 zelených kardamónových strukov (resp. ½ ČL mletého kardamónu)

4 hviezdičky badiánu

8 klinčekov

12 bobúľ borievky

500 ml červeného vína

400 ml likéru z čiernych ríbezlí (v SK napr. likér Creme de Cassis značky Bols)

2 kúsky celej škorice

2 kúsky sladkého drievka 

2 bobkové listy
2 lyžice zemiakového škrobu

Potrebné príslušenstvo:

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko zahrejeme spolu s konvektorom a nerezovým roštom na teplotu 140 ° C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, prekrojíme červenú kapustu  na polovicu, vykrojíme hlúby a hrubé časti spodných listov kapusty. Zvyšnú časť kapusty nakrájame na tenké prúžky. Olúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame. Ostrúhané jablká zbavíme jadrovníkov a dužinu nakrájame na kocky.

3. Tonkovú fazuľu, kardamón, badián, klinčeky a plody borievky zabalíme do kúska gázy, zviažeme do uzlíka a previažeme pevnou bielou niťou alebo bielym potravinárskym špagátom (prípadne naplníme prázdne čajové vrecúško).


stewed red cabbage

PRÍPRAVA

1. Zelený oválny liatinový pekáč položíme na rošt a do panvice vlejeme červené víno a likér z čiernych ríbezlí - crème de cassis. Následne doň vložíme pripravený uzlík korenia, škoricu, sladké drievko, bobkové listy a privedieme k varu.

2. Potom do pekáča pridáme nakrájanú červenú kapustu, cibuľu, jablko a spolu dusíme približne 1,5 hodiny, kým nebude kapusta mäkká.

3. Nakoniec do kapusty prilejeme zemiakový škrob zmiešaný s trochou vody, čím sa dusená červená kapusta zahustí do požadovanej konzistencie. 

TIP: V prípade, že budete červenú kapustu podávať so zverinou, potom kapustu poduste v predstihu. Keď budú rebierka zo zveriny takmer pripravené, kapustu v zelenom vajíčku narýchlo zohrejte a podávajte krásne teplú spolu s hlavným chodom.

Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa