Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou

Autor2 roky pred od autora 354
Obľúbené1

Najlepšie jahňacie mäso je pečené. Minimum tuku priam predurčuje jahňacinu ku grilovaniu a pečeniu v zelenom vajíčku Big Green Egg. Ideálnou voľbou k chutnej jahňacinke je restovaná zeleninka na grile, ktorú vám ponúkame aj my, v našom dnešnom recepte.



CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso, zelenina

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, restovanie

KUCHYŇA: stredomorská

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 2 hod. 40 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 3 hod. 

PORCIE: 4


Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

1 malé jahňacie stehno

2-3 lyžice olivového oleja



KORENINOVÁ ZMES:

3 strúčiky cesnaku

2 vetvičky čerstvého rozmarínu

5 vetvičiek čerstvého tymiánu

2 - 3 lyžice zmesi tureckého korenia (zmes z obchodu, ale pripravená zmes)

1 polievková lyžica jemného hnedého cukru



ZELENINA:

2 paštrnáky

2 červené cvikly

2 žlté cvikly

2 zemiaky

olivový olej

Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou


ZMES NA TURECKÉ KORENIE:

5 lyžíc červenej mletej papriky

1 polievková lyžica sušeného koriandra

½ lyžice sušeného tymiánu

½ lyžice mletej rasce

½ lyžice cesnakového prášku

½ lyžice čierneho korenia

½ lyžice soli

1 ČL mletej škorice

1 ČL kajenského korenia

Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou


Potrebné príslušenstvo:




PREDPRÍPRAVA

1. Ak sme si v obchode nezadovážili hotovú zmes tureckého korenia, pripravíme si ju sami zmiešaním uvedených surovín (viď ingrediencie na tureckú zmes). Potom odrežeme z jahňacieho stehna všetku voľnú kožu a tiež tuk. Na potretie mäsa pripravíme cesnak, ktorý očistíme a nakrájajte nadrobno. Bylinky rozmarínu a tymiánu oberieme od stoniek a zelené časti nakrájame nadrobno. Všetky prísady (cesnak i bylinky) zmiešame so soľou podľa chuti. Jahňacie stehno natrieme najskôr olivovým olejom a potom pripravenou zmesou s cesnakom a bylinkami. Takto mäso necháme marinovať v chladničke 1,5 hodiny.

2. Stehno vyberieme z chladničky pol hodiny predtým, ako ho budeme piecť. Zapálime drevné uhlie v zelenom vajíčku a spolu s konvektorom a roštom vajíčko zohrejme na teplotu 150 ° C. Kým sa vajíčko nahrieva, umyjeme si zeleninu na restovanie.

Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou

PRÍPRAVA

1. Jahňacie stehno položíme na rošt. Zatlačíme sondu teplomeru do stredu mäsa a zatvoríme poklop vajíčka. Teplotu teplomeru nastavíme a udržujeme v týchto rozmedziach: jemne stredne prepečený 55 - 58 ° C; pre stredne prepečený 60 - 63 ° C;  a pre stredne až viac prepečený 65 - 67 ° C.

2. Zeleninu potrieme olivovým olejom a podľa chuti osolíme až vtedy, keď je vnútorná teplota jahňacieho stehna asi o 25 ° C nižšia, ako požadovaná teplota, ktorú sme si nastavili.  Potom zeleninu poukladáme na rošt vedľa jahňacieho stehna a necháme restovať približne 1 hodinu.

3. Jahňacie stehno a zeleninu vyberieme z vajíčka, pričom zeleninu po vybratí rozpolíme alebo rozštvrtíme. Jedlo servírujeme na atraktívnej drevenej doske alebo na hrubom tanieri.

Jahňacie stehno na grile s restovanou zeleninkou


Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa