Úžasné jahňacie rebierka s bylinkovou kôrkou
Náš jednoduchý a pritom veľmi chutný recept na jahňacie rebierka je ideálny recept na špeciálne príležitosti a zároveň je mimoriadne jednoduchý na prípravu v zelenom vajíčku Big Green Egg. Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s lahodnou bylinkovou kôrkou vyrobenou z horčice a čerstvých byliniek je mäsko okrem toho, že je mäkučké aj jemné a voňavé. Kedy prekvapíte svojich hostí?
CHOD: hlavný chod
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAV: 20 min.
DOBA VARENIA: 25 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 45 min.
PORCIE: 4
Potrebné ingrediencie:
2 kusy jahňacích rebierok
3 byľky rozmarínu
2 byľky tymiánu
1 byľka petržlenu
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica horčice
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
2 lyžice chlebovej strúhanky
1 lyžica olivového oleja
2 bobkové listy
Potrebné príslušenstvo:
diaľkový teplomer s dvojitou sondou
PREDPRÍPRAVA
1. V zelenom vajíčku Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a následne vajíčko zohrejeme spolu s nerezovým roštom a convEGGtorom na teplotu 180 °C.
2. Z rebierok poodstraňujeme všetky blany a rebrá očistíme. Následne pooberáme ihličky z 1 byľky rozmarínu, lístky z byliek tymiánu a lístky petržlenu. Lístky a ihličky najemno nasekáme. Plochou stranou noža zatlačíme na strúčik cesnaku, ktorý následne nadrobno nasekáme .
3. K bylinkám a cesnaku pridáme horčicu a všetko spolu zamiešame. Pridáme strúhanku a olivový olej, čím nám vznikne úžasná bylinková zmes.
4. Jahňacie rebierka položíme zaoblenou stranou nahor vedľa seba na perforovaný polovičný rošt a dochutíme ich soľou a čiernym korením podľa chuti. Následne na rebierka / po ich zaoblenej strane rovnomerne nanesieme bylinkovú zmes a medzi rebrá vložíme zvyšné byľky čerstvého rozmarínu i bobkové listy.
PRÍPRAVA
1. Po ochutení rebierka premiestnime spolu s perforovaným roštom na gril, pričom diaľkový teplomer s dvojitou sondou zapichneme do jadra jedného z rebierok. Zatvoríme poklop vajíčka a teplotu jadra nastavíme na 55 °C. Jahňacinu necháme piecť približne 15-20 minút, pokým teplota jadra nedosiahne požadovanú teplotu.
2. Nakoniec rebierka vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a necháme ich ešte približne 5 minút odpočívať, pokým ich začneme servírovať.
Podávame s chlebom alebo smotanovými zemiakmi.
Dobrú chuť!