Úžasné jahňacie rebierka s bylinkovou kôrkou

Autor2 roky pred 415
Obľúbené0

Náš jednoduchý a pritom veľmi chutný recept na jahňacie rebierka je  ideálny recept  na špeciálne príležitosti a zároveň je mimoriadne jednoduchý  na prípravu v zelenom vajíčku  Big Green Egg. Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s lahodnou bylinkovou kôrkou vyrobenou z horčice a čerstvých byliniek je mäsko okrem toho, že je mäkučké aj jemné a voňavé. Kedy prekvapíte svojich hostí? 



CHOD: hlavný chod

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 25 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 45 min. 

PORCIE: 4


Úžasné jahňacie rebierka s bylinkovou kôrkou

Potrebné ingrediencie:

 

2 kusy jahňacích rebierok

3 byľky rozmarínu

2 byľky tymiánu

1 byľka petržlenu

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica horčice

1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice

2 lyžice chlebovej strúhanky

1 lyžica olivového oleja

2 bobkové listy



Potrebné príslušenstvo:

 

convEGGtor

rošt z nehrdzavejúcej ocele

perforovaný polovičný rošt

diaľkový teplomer s dvojitou sondou



PREDPRÍPRAVA

 

1. V zelenom vajíčku  Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a následne vajíčko zohrejeme spolu s nerezovým roštom a convEGGtorom na teplotu 180 °C.

2. Z rebierok poodstraňujeme všetky blany a rebrá očistíme. Následne pooberáme ihličky z 1 byľky rozmarínu, lístky z byliek tymiánu a lístky petržlenu. Lístky a ihličky najemno nasekáme. Plochou stranou noža zatlačíme na strúčik cesnaku, ktorý následne nadrobno nasekáme .

3. K bylinkám a cesnaku pridáme horčicu a všetko spolu zamiešame. Pridáme strúhanku a olivový olej, čím nám vznikne úžasná bylinková zmes.

4. Jahňacie rebierka  položíme zaoblenou stranou nahor vedľa seba na perforovaný polovičný rošt a dochutíme ich soľou a čiernym korením podľa chuti. Následne  na rebierka / po ich zaoblenej strane rovnomerne  nanesieme bylinkovú zmes a medzi rebrá vložíme zvyšné byľky čerstvého rozmarínu i bobkové listy.

 Úžasné jahňacie rebierka s bylinkovou kôrkou


PRÍPRAVA

 

1. Po ochutení rebierka premiestnime spolu s perforovaným roštom na gril, pričom diaľkový teplomer s dvojitou sondou zapichneme do jadra jedného z rebierok. Zatvoríme poklop vajíčka a teplotu jadra nastavíme na 55 °C. Jahňacinu necháme piecť približne 15-20 minút, pokým  teplota jadra nedosiahne požadovanú teplotu.

2. Nakoniec rebierka vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a necháme ich ešte približne 5 minút odpočívať, pokým ich začneme servírovať.

Podávame s chlebom alebo smotanovými zemiakmi.

 

Dobrú chuť!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa