Grilovaný hovädzí steak zo slabiny - bavette

Autor2 roky pred 539
Obľúbené1

Už ste niekedy ochutnali bavette? Je to fantastický kus mäsa známy tiež ako flank steak, ktorý je na grilovanie na liatinovom rošte v zelenom vajíčku Big Green Egg skvelou voľbou.  Mäso takouto prípravou nadobudne jemnú chuť, ktorá je vďaka Big Green Egg preslávená a gril vytvorí nádherné a chutné vzory grilu. Bavette nakrájanim pozdĺž vlákna na tenké plátky chutí lahodne.

Navyše, naše inštruktážne video presne vysvetlí, ako na to.

 

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 30 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 50 min. 

PORCIE: 4

bavette

Ingrediencie:

800 g bavette

1 ČL údenej papriky (sladká)

1 ČL kari

¼ lyžičky cesnakového prášku

1 ČL morskej soli

¼ ČL čerstvo mletého čierneho korenia

1 polievková lyžica jemného olivového oleja plus extra na premastenie

 

Požadované príslušenstvo:

liatinový rošt

teplomer na okamžité odčítanie teploty


Bavette

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku  Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a následne vajíčko zohrejeme spolu s liatinovým roštom na teplotu 200 °C. Medzitým z mäsa/bavety dôkladne odstráňnime všetky blany a mäsko necháme zohriať na izbovú teplotu.

2. Obe strany bavette posypeme korením, morskou soľou a ostatnými koreninami. Pokvapkáme ho olivovým olejom, ktorý rovnomerne votrieme do mäsa.

 Bavette

PRÍPRAVA

1. Pomocou kúska papierového obrúska namažeme liatinový rošt olivovým olejom. Následne preložíme Bavette na gril, zatvoríme poklop vajíčka a mäso grilujeme približne 4 minúty.

2. Mäso na grile pootočíme o 45°C a grilujte ďalšie 4 minúty, aby sa na mäsku vytvoril pekný grilovací vzor. Potom opäť mäso otočíme na druhú stranu a opakujte grilovanie dovtedy, kým mäso nedosiahne teplotu jadra 52-55°C (teplotu jadra môžeme priebežne zmerať pomocou teplomera na okamžité odčítanie teploty).

3. Hotové a ugrilované Bavette zložíme z grilu a mäso necháme voľne prikryté alobalom približne 10 minút odpočívať. 

4. Bavette servírujeme nakrájané pozdĺž vlákien na tenké plátky.



Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa