Pečené filety z makrely

Autor2 roky pred 377
Obľúbené0

Pečené filety z makrely



Máte chuť na voňavý kus chutnej ryby z Big Green Egg? Filety z makrely patria medzi najchutnejšie a najvýživnejšie rybie mäso. S našim receptom na pečenú makrelu budete mať večeru hotovú za chvíľu. Povrch tejto zdravej tučnej ryby má lahodný, extra chrumkavý obal vďaka strúhanke, do ktorej ju obalíme a môžete sa staviť, že toto jedlo sa stene jedným z vašich obľúbených.

 

CHOD: predjedlo, obed, hlavné jedlo, snack

KATEGÓRIA: ryba

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 25 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 45 min. 

PORCIE: 2




Potrebné ingrediencie:

 

2 čerstvé makrely

2 lyžice chlebovej strúhanky (napr. Panko)

2 lyžice bežnej strúhanky

3 lyžice olivového oleja

kúsok citróna naloženého v soli (resp. čerstvého)

1 väčšia byľka petržlenovej vňate

1 lyžička masla



Požadované príslušenstvo:

 

rošt z nehrdzavejúcej ocele

liatinová panvica



Baked mackerel fillets

PREDPRÍPRAVA

 

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg ako prvé zapálime drevné uhlie a spolu nerezovým roštom zohrejeme vajíčko pomocou na teplotu 170 °C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, každej makrele rozkrojíme brušnú dutinu a dôkladne odstránime vnútornosti. Brušnú dutinu i vonkajšok makrely dobre opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Následne z oboch makriel odrežeme hlavy, anafiletujeme z oboch strán, pričom začneme od brušnej časti kedy filety necháme s rybou spojené kožou. Oddelíme chrbtovú kosť od mäsa pri chvoste a chrbtovú kosť opatrne vytiahneme. Nakoniec dôkladne odstránime všetky zvyšné malé kosti pomocou pinzety.

3. Chlebovú panko  a bežnú strúhanku zmiešame v plytkej miske. Mäsitú stranu filé posypeme bielym korením a jemnou morskou soľou podľa chuti a kožu ponoríme pritlačením  do strúhanky.



baked makrela

PRÍPRAVA

 

1. Olivový olej zohrejeme v liatinovej panvici na rošte v Big Green Egg. Kôru z nakladaného citrónovú/citrónovú kôru nadrobno nasekáme. Z petržlenovej vňate poodtŕháme lístky a nasekáme ich nadrobno.

2. Následne do panvice vložíme maslo a počkáme, pokým sa nerozpraží. Potom na rozpálenú panvicu vložíme filety z makrely kožou smerom nadol a vrch posypeme nadrobno nasekanou citrónovou kôrou i petržlenovou vňaťou. Nakoniec zatvoríme poklop vajíčka a filety z makrely pečieme približne 8 minút, pokým koža nie je zlatohnedá a chrumkavá.

3. Filety makrely nakrátko otočíme a následne ich z panvice vyberieme. Podávame s oblohou podľa vlastného výberu alebo makrelu ich použijeme v jedle podľa vlastného uváženia.





TIP: Makrela z tohto receptu výborne chutí s paradajkovou omáčkou antibois alebo čerstvou domácou majonézou.



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa