PÁLIVÉ KURACIE KRÍDELKÁ
Chcete vo svojom zelenom vajíčku Big Green Egg pripraviť pravé americké kuracie krídelká? V tom prípade použite náš zaručený recept na grilované kuracie krídelká. Keďže ich vďaka convEGGtoru negrilujete priamo nad drevenými uhlíkmi, nehrozí riziko vzniku plameňov a nemusíte ich neustále kontrolovať. Výsledkom sú krehké a chrumkavé kuracie krídelká.
CHOD: HLAVNÉ JEDLO
KATEGÓRIA: HYDINA
TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: GRILOVANIE
ÚROVEŇ: JEDNODUCHÁ
PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT
PRÍPRAVA: 45 MINÚT
CELKOM: 1 HOD. 5 MINÚT
MNOŽSTVO: 4 OSOBY
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
-
2 kg kuracích krídielok
-
3 PL slnečnicového oleja
-
biela barbecue omáčka
NA KORENINOVÚ ZMES
-
1 PL papriky
-
1 PL sušeného cesnaku
-
½ PL sušenej cibule
-
½ ČL kajenského korenia
-
½ ČL mletej rasce
-
1 PL soli
-
1 PL tmavého hnedého cukru
-
½ PL sušeného tymianu
-
1 ČL čili vločiek
-
½ PL jemne nastrúhanej kôry z limetky
NA GRILOVACIU OMÁČKU
-
100 ml kečupu
-
50 ml espresa
-
1 PL červeného vínneho octu
-
1 PL limetkovej šťavy
-
2 PL tmavého hnedého cukru
-
1 PL sušenej cibule
-
½ ČL kajenského korenia
-
¼ ČL soli
Požadované príslušenstvo:
omáčková rajnica so štetcom na potieranie
PRÍPRAVA
-
Zapáľtedrevené uhlie v Big Green Egg a spolu s convEGGtorom a roštom ho zohrejte na teplotu 210 °C. Zmiešajte prísady na koreninovú zmes.
-
Kuracie krídelká potrite z obidvoch strán slnečnicovým olejom a koreninovou zmesou.
-
Kuracie krídelká položte na rošt a zatvorte kupolu zeleného vajíčka. Grilujte krídelká približne 20 minút.
-
Otočte kuracie krídelká, zatvorte kopulu a grilujte ďalších 20 – 25 minút. Medzitým v omáčkovej rajnici zmiešajte ingrediencie na prípravu grilovacej omáčky.
-
Asi 10 minút predtým, než budú kuracie krídelká hotové, položte hrniec na rošt Big Green Egg a zatvorte kupolu. Zohrievajte, až kým sa cukor neroztopí. Často a dôkladne miešajte. Asi 5 minút pred koncom varenia potrite kuracie krídelká z obidvoch strán grilovacou omáčkou.
-
Vytiahnite kuracie krídelká z vajíčka a znovu ich potrite grilovacou omáčkou. Podávajte s bielou barbecue omáčkou.
Dobrú chuť!