Šalát coleslaw na bielo
CHOD: príloha
KATEGÓRIA: zelenina
TECHNIKA VARENIA: -
KUCHYŇA: nemecká
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: -
DOBA VARENIA: 15 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 15 min.
PORCIE: 4
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
½ hlávky bielej kapusty
HORČICOVÁ ZÁLIEVKA
2 lyžice hrubozrnnej pikantnej horčice
100 ml slnečnicového oleja
1 polievková lyžica sushi octu
½ lyžice práškového cukru
PRÍPRAVA
1. Najskôr spolu zmiešame všetky ingrediencie na horčicovú zálievku a za stáleho miešania ich zohrejeme v malom hrnci na 60 ° C, kým zálievka nezačne hustnúť.
2. Následne horčicovú zálievku necháme vychladnúť a bielu kapustu nakrájame na tenké rezance.
3. Nakoniec nastrúhanú kapustu prelejeme vychladnutou zálievkou a premiešame. Hotový šalát zakryjeme a odložíme do chladničky, kým nebudete pripravený na podávanie.