Vegetariánsky šalát s kuskusom a grilovanou zeleninou

Autor1 rok pred 26
Obľúbené0
Pridaním grilovanej zeleniny do kuskusového šalátu, dokážete v kuchyni vyčarovať hotový zázrak. Zdá sa vám to príliš jednoduché? Prekvapivo lahodný vegetariánsky šalát s chrumkavými krutónmi, ktorý môžete podávať ako obed alebo večeru, zázrakom je. A čarovať bude - ako inak - vajíčko Big Green Egg!

CHOD: obed, večera
KUCHYŇA: vegetariánska
ČAS PREDPÍPRAVY: 20 min.
ČAS PRÍPRAVY: 40 min.
PORCIE: 4

Zeleninový šalát s grilovanou zeleninou a kuskusom

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

250 g kuskusu (ideálne so sušenými paradajkami)
1 ks talianskej chlebovej pľacky focaccia (fokača)
8 lyžíc olivového oleja
300 g cherry paradajok
6 hlavičiek malého ľadového šalátu (odroda „little gem”)
3 ks avokáda
200 g brokolice
2 lyžice červeného vínneho octu
2 lyžice tekvicového oleja
150 g čiernych olív (odkôstkovaných)
2 plátky morských rias nori
morská soľ

Potrebné príslušenstvo:

  • liatinový rošt
  • grilovací wok
  • patentované kliešte na liatinový rošt
  • drevená štiepka na údenie z čerešňového dreva

Zeleninový šalát s grilovanou zeleninou a kuskusom

PRÍPRAVA:

1.V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zahrejte ho spolu liatinovým roštom na teplotu 230 ° C. Kuskus rozdrobíme do misky a pokvapkáme 5 lyžicami olivového oleja. Podľa chuti osolíme morskou soľou a dolejeme toľko vriacej vody, a by bol kuskus ponorený a hladina vody siahala približne pol centimetra nad kuskus. Následne misku prikryjeme a necháme 15 minút odpočívať.

2. Focacciu nakrájame na hrubšie plátky a ďalej na kocky. Nakrájanú placku následne pokvapkáme 3 lyžicami olivového oleja a podľa chuti posypeme morskou soľou. Nachystáme si cherry paradajky.

3. Na rozohriaty rošt umiestnime grilovací wok, do ktorého nasypeme kocky focaccie a poklop vajíčka zatvoríme. Kocky priebežne miešame, až budú dochrumkava upečené, čo zaberie približne 15 minút.

Zeleninový šalát s grilovanou zeleninou a kuskusom


4. Z woku vyberte focaccia krutóny, pomocou patentovaných klieští snímeme liatinový rošt z vajíčka a na žeravé uhlie rozsypeme hrsť triesok z čerešňového dreva. Potom opätovne vložíme rošt, položíme naň wok a pridáme paradajky. Zatvoríme poklop vajíčka a paradajky údime približne 10 minút. Nezabudneme pravidelne miešať.

5. Hlávky malého ľadového šalátu a avokádo pozdĺžne rozpolíme. Avokáda poprekrajujeme a kôstky odstránime, pričom každú polovicu avokáda prekrojíme na štyri časti bez toho, aby sme odstránili šupku. Na rošt poukladáme brokolicu, šalát, nakrájané kúsky avokáda a poklop vajíčka uzatvoríme. Všetky ingrediencie grilujeme najskôr približne 2,5 minúty a následne po otočení ďalšie 2,5 minúty.

6. Z vajíčka povyberáme ugrilovanú zeleninu. Šalát ešte raz rozpolíme na polovice a avokádo ošúpeme. Všetko vložte do veľkej misky, pokvapkáme červeným vínnym octom a tekvicovým olejom a všetko jemne premiešame. Kuskus rozdrobíme vidličkou a zmiešame s grilovanou zeleninou. Nakoniec pridáme olivy a opečené krutóny focaccia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

7. Plátky morskej riasy nori poukladáme na rošt a grilujeme z oboch strán. Pozor, grilujeme krátko - iba na pár sekúnd, kým nebudú riasy chrumkavé. Následne ich rozbijeme na menšie kúsky a posypeme nimi pripravený šalát. Šalát podávame vlažný.

Zeleninový šalát s grilovanou zeleninou a kuskusom

TIP: Všetky ingrediencie môžete rovnako tak nechať osobitne vychladnúť a potom jemne rozmixovať. Tak budete môcť šalát podávať studený (tesne pred podávaním primiešate do šalátu krutóny a kúsky nori). Takýto šalát sa dá skladovať zakrytý v chladničke a pred podávaním zohriaty na izbovú teplotu.
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa