Provensálske zeleninové špízy so smotanovým čili dipom

Autor3 roky pred od autora 198
Obľúbené0



Prekvapte svojich hostí našim ohnivým vegetariánskym receptom na grilovanú zeleninu „po provensálsky”. Môžete ju smelo kombinovať s rybou alebo mäsom, alebo tieto lahodné zeleninové  špízy jednoducho podávajte ako súčasť plnohodnotného vegetariánskeho BBQ obeda. A nebojte sa, papriky na špízi v skutočnosti nie sú až tak príliš ohnivé. Dobrú chuť!


Provensálske zeleninové špízy so smotanovým čili dipom

CHOD: snack, predkrm, obed

KATEGÓRIA: zelenina, vegetariánske jedlo

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: stredomorská

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 10 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 30 min. 

PORCIE: 4-8



POTREBNÉ INGREDIENCIE NA ŠPÍZY:

1 cuketa

1 biela cibuľa

½ žltej papriky

½ červenej papriky

½ baklažánu

8 papričiek „de Padrón” (španielske zelené papričky)

1 polievková lyžica olivového oleja




DIP:

100 g kyslej smotany

sladká chilli omáčka (podľa chuti)

čerstvé listy koriandru (podľa chuti)



Potrebné príslušenstvo:

  • liatinový rošt alebo polkruhový rošt našej bohatej ponuky


Provensálske zeleninové špízy so smotanovým čili dipom

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko necháme spolu s liatinovým roštom na prípravu satay špízov rozohriať na teplotu 180 až 200 ° C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, nakrájame na plátky (približne 3 cm hrubé) cukety a odstránime z nich semienka. Olúpeme cibuľu. Z papriky odstráňte stopky a semienka. Následne cibuľu, papriku a baklažán nakrájame na kúsky s rozmerom približne 3 cm. Papriky de Pardón rozpolíme.

3. Zeleninu striedavo ponapichujeme na 8 špajlí alebo ihiel, čím vytvoríme zeleninové špízy.

4. Na prípravu dipu: kyslú smotanu opatrne vlejeme do misky a podľa chuti ju zalejeme sladkou chilli omáčkou. Listy koriandru nadrobno nakrájame a posypeme nimi chilli dip.



Provensálske zeleninové špízy so smotanovým čili dipom


PRÍPRAVA

1. Zeleninové špízy ponatierame olivovým olejom a poukladáme ich na liatinový satay rošt, ktorý tiež potrieme olivovým olejom. Špízy grilujte približne 5 minút, pričom ich asi po 2,5 minútach otočíme. Po každom úkone zatvoríme poklop vajíčka.

2. Hotové špízy vyberieme, podľa chuti osolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Podávame s chilli dipom.


Provensálske zeleninové špízy so smotanovým čili dipom


Tip:
Ponapichujte zeleninu na stonku  rozmarínu alebo na citrónovú trávu. Dosiahnete tak špízy s chuťou byliniek, ktoré určite zachutia!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa