Grilovaný steak z tuniaka po sicílsky

Autor3 roky pred od autora 565
Obľúbené0

Keď sa vám dostane do rúk čerstvý tuniak, netreba ho odkladať. A čo tak pripraviť si  z neho steak? Že nie ste proti? Potom sa inšpirujte našim receptom a vyskúšajte vo svojom zelenom vajíčku ugrilovať kus chutnej ryby. Podávať ju budete pekne po sicílsky - so salsou, ktorú si tiež pripravíte na svojom kamade.


CHOD:
hlavné jedlo

KATEGÓRIA: ryby

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, praženie

KUCHYŇA: talianska

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

tuniakové steaky

4 steaky z tuniaka cca 2 cm hrubé 

2 lyžice olivového oleja

morská soľ

Salsa:

2 strúčiky cesnaku

4 paradajky

20 zelených olív bez kôstky

1 citrón chemicky neošetrený

8 vetvičiek petržlenu

2 lyžice olivového oleja

4 lyžice kapár

4 lyžice sušených hrozienok

50 ml bieleho vína




Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA:

1. Najskôr vo vajíčku zapálime drevné uhlie a necháme ho spolu s konvektorom a roštom zohriať na 200 ° C.

2. Cesnak očistíme a nakrájame najemno. Spodnú stranu paradajok ponakrajujeme do tvaru kríža, ponoríme ich na 10 až 15 sekúnd do vriacej vody a potom do studenej vody. Ľahko z nich tak olúpeme šupku a zvyšok nakrájame na kocky. Olivy nakrájajte na jemné plátky a citrónovú kôru najemno nastrúhame. Zvyšok citrónu nakrájame na trojuholníčky alebo plátky a uschováme (použijeme ho neskôr). Čerstvý petržlen tiež najemno nasekáme.

Grilovaný steak z tuniaka po sicílsky

PRÍPRAVA:

1. Pripravíme si salsu: veko zeleného smaltovaného pekáča(oválne) umiestnime na rošt, pridáme olej na necháme zohriať. Pridáme cesnak a krátko opečieme.

2. Postupne pridáme biele víno, nakrájané paradajky, plátky olív, citrónovú kôru, petržlen, kapary aj hrozienka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Salsu varíme približne 8 minút. Po každom otvorení poklopu ho nezabudneme opätovne zatvoriť. 

3. Hotovú salsu zložíme z vajíčka. Vyberieme rošt, zložíme konvektor a roštopätovne vložíme do vajíčka, ktoré necháme zohriať na 250 ° C.

4. Steaky z tuniaka potrieme olivovým olejom a na rošte grilujeme asi 30 sekúnd. Potom pootočíme mäsko o štvrtinu a znova grilujeme  po dobu ďalších 30 sekúnd, aby sme vytvorili pekný vzor grilu. Rovnako tak ich grilujeme z opačnej strany, čím zaručíme, že nám tuniak ostane vo vnútri krásne ružový a zároveň pekne opečený z vonkajšej strany . 

5. Nakoniec posypeme mletým čiernym korením a morskou soľou. Podávame so sicílskou salsou a s kúskami citróna.

Grilovaný steak z tuniaka po sicílsky


Dobrú chuť!

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa