Koreniaca zmes na kura
Koreniaca zmes na kura
Plánujete vo svojom Big Green Egg pripraviť pečené kura, kura na pive (či keramickom sedátku) alebo grilovať kuracie krídelká? Jedinečná chuť prípravy v Big Green Egg kombinovaná s dobrým dochutením vhodným korením vyčaruje extra chutné kura. A začneme pekne poporiadku: najskôr si kúpime kura, preskúmajte špajzu a dokúpime chýbajúce koreniny na tú najlepšiu korenicu zmes na svete, rozotrieme hotovú zmes na mäso a nakoniec zapálime drevné uhlie v Big Green Egg!
CHOD: základný recept na koreniacu zmes na mäso, omáčky
KATEGÓRIA: hydina
TECHNIKA VARENIA: -
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 10 min.
PORCIE: 170 g
INGREDIENCIE NA KORENIACU ZMES:
30 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
10 g bieleho korenia
5 g mletej rasce
30 g indického kari
20 g údenej mletej červenej papriky (sladkej)
10 g mletého zázvoru
5 g horčičných semienok
5 g mletého muškátového orieška
5 g granulovaného cesnaku
20 g zelerovej soli
30 g tmavohnedého cukru
Potrebné príslušenstvo:
-
PRÍPRAVA
1. Pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo mažiara najemno rozomelieme nemleté koreniny.
2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…