Koreniaca zmes na bravčové mäso
Koreniaca zmes na bravčové mäso
Bravčové mäso a zelené vajíčko Big Green Egg spoločne tvoria neoddeliteľnú dvojicu. Pridajte našu koreniacu zmes k dobrej bravčovine a razom máte dokonalé trio. Hľadáte spôsob ako dochutiť bravčové rebierka? S našim receptom bude úspech zaručený. Vaše kamado Big Green Egg a dobre ochutené bravčové rebierka, krkovička alebo bravčová roštenka tak znásobia potenciál svojej chuti. No tak, na čo ešte čakáte?
CHOD: základný recept na koreniacu zmes na mäso, omáčky
KATEGÓRIA: bravčové mäso
TECHNIKA VARENIA: -
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAV: -
DOBA VARENIA: 10 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 10 min.
PORCIE: 210 g
INGREDIENCIE NA KORENIACU ZMES:
20 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
10 g zrniek čierneho korenia
3 g borievok
20 strukov zeleného kardamónu
12 klinčekov
2 kusy palcátu (z muškátového orieška)
20 g horčičných semienok
8 g semienok feniklu
20 g mletej červenej maďarskej papriky
8 g madras kari mletý
6 g mletého zázvoru
4 g mletej rasce
60 g jemnej morskej soli
30 g tmavohnedého cukru
Potrebné príslušenstvo:
-
PRÍPRAVA
1. Vadouvan zmes, zrnká čierneho korenia, borievky, struky kardamónu, klinčeky, palcát z muškátového orieška, horčičné semienka a feniklové semienka spolu pomelime alebo rozdrvte pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo v mažiari.
2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…