Koreniaca zmes bez obsahu soli
Koreniaca zmes bez obsahu soli
V prípade, že si svoj kulinársky výtvor - mäso alebo hydinu už osolili, no chcete dodatočne pridať jedlu viac chuti pred prípravou v Big Green Egg, máme riešenie. Štandardné koreniace zmesi zvyčajne soľ obsahujú, no náš recept na základnú koreniacu zmes bez obsahu soli je dokonalým riešením a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. A výsledok? Vaše ingrediencie prinesú chuťovú explóziu, ktorú rozhodne musíte vyskúšať!
CHOD: základný recept na koreniacu zmes na mäso, omáčky
KATEGÓRIA: mäso, hydina
TECHNIKA VARENIA:-
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 10 min.
PORCIE: 210 g
INGREDIENCIE NA KORENIACU ZMES:
20 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletej)
10 g zrniečok čierneho korenia
3 g borievkov
20 strukov zeleného kardamónu
12 klinčekov
2 kusy palcátu (z muškátového orieška)
20 g horčičných semienok
8 g semienok feniklu
20 g mletej červenej maďarskej papriky
8 g madraského mletého kari
6 g mletého zázvoru
4 g mletej rasce
Potrebné príslušenstvo:
-
PREDPRÍPRAVA
1. Korenie Vadouvan, zrnká čierneho korenia, borievky, struky kardamónu, klinčeky, muškátový palcát, horčičné semienka aj feniklové semienka najemno pomelieme alebo rozdrvte pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo v mažiari.
2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…