Thajské smažené rezance Pad Thai s kuracím mäsom

Autor1 rok pred 343
Obľúbené0

Pravé thajské smažené rezance Pad Thai sa pripravujú vo woku pri vysokej teplote. Slovo „pad“ znamená rýchlo opiecť a „thai“ Thajsko. Po zapálení drevného uhlia vo vajíčku Big Green Egg privediete thajský rezancový recept k chuťovej dokonalosti, ktorú tak milujete.

CHOD: hlavný chod

KATEGÓRIA: mäso, ryža

TECHNIKA VARENIA: smaženie

KUCHYŇA: thajská

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PREDPRÍPRAVY: 20 min.

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4

Thajské smažené rezance Pad Thai s kuracím mäsom

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

REZANCE PAD THAI

400 g ryžových rezancov (hrúbka cca 5 mm)

400 g kuracieho mäsa zo stehna

100 g šampiňónov shiitake

1 červená paprika

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

čerstvý koriander podľa chuti

4 vajcia

3 jarné cibuľky

½ červeného španielskeho chilli korenia

6 lyžice slnečnicového oleja

1 ČL žltej kari pasty

125 g fazuľových klíčkov

OMÁČKA

2 lyžice sladkej chilli omáčky

2 lyžice rybej omáčky

2 lyžice zázvorového sirupu 

2 lyžice dužiny tamarindu (tzv. indická datľa)

Potrebné príslušenstvo:

  • 1-dielny kôš na konvektor
  • karbónový wok

PREDPRÍPRAVA 

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko necháme rozohriať na teplotu 230 - 240 ° C.

2. Kým sa Big Green Egg nahrieva, uvaríme si ryžové rezance podľa pokynov na obale. Všetky ingrediencie potrebné na prípravu omáčky spolu zmiešame.

3. Mäso z kuracieho stehna nakrájame na prúžky, huby shiitake na plátky. Dužinu z očistenej papriky nakrájame na kúsky, potom najemno nakrájame i očistený cesnak a cibuľu. Lístky čerstvého koriandra poodtŕhame a najemno nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Stonku a semená z čili papričky odstránime a zvyšok dužiny nakrájajte na tenké krúžky. Vajíčka rozšľaháme do misky.

Thajské smažené rezance Pad Thai s kuracím mäsom

PRÍPRAVA

1. Najskôr vložíme grilovací wok do koša na konvektor a spoločne umiestnime do zeleného vajíčka Big Green Egg. Počkáme približne 5 minút, pokým sa wok dôkladne nerozpáli.

2. Keď bude wok horúci a pripravený na použitie, nalejte doňho 4 lyžice slnečnicového oleja a kuracie mäso. Následne za stáleho miešania niekoľko minút mäsko opekáme a keď začne mäso hnednúť, primiešame kari pastu. Za stáleho miešania restujeme niekoľko ďalších minút, pokým aróma z kari pasty začne uvoľňovať.

3. Postupne k mäsu pridáme huby shiitake, papriku, cibuľu aj cesnak. Nakoniec do kuracej zmesi pridáme všetky prísady určené do omáčky a všetko spolu poriadne premiešame.

4. Ryžové rezance premiešajte cez kuraciu zmes a podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom obsah woku zhrnieme na jednu stranu woku a na zvyšku slnečnicového oleja orestujeme rozšľahané vajíčka.

5. Smažené vajíčko premiešajte s obsahom woku. Ak sú rezance stále horúce (ak nie, necháme ich opätovne prehriať), premiestnime Pad Thai do misky. Fazuľové klíčky za stáleho premiešajte orestujeme na prázdnom woku a hotové premiešajte s Pad Thai.

6. Pad Thai pred servírovaním ozdobíme chilli papričkou a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa