Trhané kurča s pečenými zemiakmi

Autor3 roky pred od autora 245
Obľúbené0

Kurča môžeme pripraviť v keramickom pekáči na hydinu alebo v pekáči na kuracie mäso na pive. Keď mäso vložíte do panvice naplnenej zemiakmi a cibuľou, šťava z pečenia bude odkvapkávať do panvice a šťava tak dodá zemiakovej zmesi fantastickú chuť! Trhané kuracie mäso podávame so zemiakmi spolu s lyžicou majonézy. Ak by ste ho chceli podávať v obmene, potom siahnite po recepte na korenený jablkový kompót, ktorý sa ku trhanému kuraciemu mäsu hodí snáď zo všetkého najviac. Zvyšky mäsa môžeme použiť ako náplň do kuracích závitkov, a to jednoduchou obmenou klobásového mäsa trhané  kuracie. Trhané kuracie mäso môžete podávať doplnené o váš obľúbený šalát. Dobrú chuť!

CHOD: obed, hlavné jedlo

KATEGÓRIA: hydina

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie, pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 40 min. 

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE NA
KURA:

1 kura z voľného chovu

2 lyžice olivového oleja

8 lístkov čerstvého koriandra

Pulled chicken

KORENIACA ZMES NA KURA

30 g nemletého indického korenia vadouvanu

10 g bieleho korenia

5 g rasce

30 g indického kari prášku

20 g sladkej údenej mletej papriky

10 g mletého zázvoru

5 g drveného horčicového korenia

5 g mletého muškátového orieška

5 g sušeného cesnakového granulátu

20 g zelerovej soli

30 g hnedého cukru



ZEMIAKY

4 ks zemiakov na pečenie



OMÁČKA

1 strúčik cesnaku

2 byľky čerstvého koriandra

10 byliek pažítky

6 lyžíc gréckeho jogurtu (5% tuku)

2 lyžičky čilli omáčky harissa

pulled chicken

Potrebné príslušenstvo:


Pulled chicken


PREDPRÍPRAVA

1. V Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zahrejeme ho spolu konvektorom, jednorazovou odkvapkávacou miskou a roštom z nehrdzavejúcej ocele na teplotu 180 ° C.

2. Medzitým si pripravíme koreniacu zmes na potretie: indické vadouvan, biele korenie a rascu jemne zomelieme v mlynčeku na korenie alebo v mažiar (prípadne v mlynčeku na kávu). Všetky prísady na koreniacu zmes zmiešame dohromady a odmeriame z hotovej zmesi 3 polievkové lyžice. Zvyšok si uložíme do vzduchotesnej nádoby.

3. Kurča najskôr potrieme olivovým olejom a potom na potretie použijeme predpripravenú koreniacu zmes. Zemiaky umyjeme a necháme osušiť.


Pulled chicken

PRÍPRAVA

1. Kurča vložíme na rošt  a do najhrubšej časti stehennej kosti zasunieme kolík bezdrôtového teplomera Dual Probe tak, aby sme nezasiahli kosť. Teplotu jadra nastavíme na 80 ° C. Vedľa kuracieho mäsa položíme zemiaky a poklop vajíčka zatvoríme. Kurča necháme takto piecť približne 70 minút, kým sa nedosiahne nastavená teplota jadra, a pokým sa zemiaky neupečú.

2. Medzitým si pripravíme všetko na omáčku: ošúpeme cesnak a nakrájame ho nadrobno. Lístky koriandra nakrájame nadrobno spolu s pažítkou. Všetky ingrediencie na omáčku spolu zmiešame a podľa chuti pridáme soľ a korenie.

3. Akonáhle mäso dosiahne požadovanú teplota jadra, vyberieme kuracie mäso a zemiaky z vajíčka. Z kurčaťa opatrne odstránime kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Kurčanatrháme a napokon zmiešame s najemno nakrájanou kožou.

4. Zemiaky pozdĺžne rozrežeme a na vrch každej polovice navrstvíme časť trhaného kuracieho mäsa. Nakoniec zalejeme pripravenou omáčkou a dozdobíme čerstvými lístkami koriandra.

Dobrú chuť!

Prečítajte sivšetko o trhaní mäsa.


Pulled chicken

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa