Ratatouille

Autor1 rok pred 130
Obľúbené0

Ratatouille


Ratatouille je pokrm, tradične pripravovaný najmä v okolí mesta  Nice vo Francúzsku. Meno pochádza zo slova ratatolha, čo znamená miešané jedlo (v jednom hrnci). Naše ratatouille zo žltých cukiet, baklažánu, paradajok a papriky je jedlo nenáročné nielen na čas, ale aj na ingrediencie. Je to jeden z mnohých chutných a zdravých rastlinných receptov, ktoré môžete kombinovať s rôznymi ďalšími jedlami, ktoré si jedným šmahom ruky pripravíte v Big Green Egg a vytvoríte tak kompletné a plnohodnotné menu. Cesnakovo-bazalkový olej  navyše celý pokrm obohatí o nezameniteľnú chuť.

CHOD: príloha

KATEGÓRIA: zelenina, vegetariánske jedlo

TECHNIKA VARENIA: pečenie

KUCHYŇA: francúzska

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 5 min. 

PORCIE: 4


Ratatouille


INGREDIENCIE NA RATATOUILLE:

2 baklažány

1 žltá cuketa

5 paradajok

2 červenej papriky (sladká špicatá)



BYLINKOVÝ OLEJ: 

100 ml olivového oleja

5 strúčikov cesnaku

1 zväzok bazalky



Potrebné príslušenstvo:



PREDPRÍPRAVA

1. Ako prvé zapálime drevné uhlie v zelenom vajíčku a necháme ho spolu s roštom rozohriať na teplotu 180 ° C.

2. Na asi pol centimetrové plátky si nakrájame baklažány, cukety a paradajky. Papriku očistíme a tiež nakrájajte, tentokrát na krúžky s hrúbkou asi pol centimetra. Potom panvicu obložíme zeleninkou na striedačku do dvoch  kruhov.

3. Pokiaľ ide o bylinkový olej, ošúpeme si cesnak, pripravíme lístky bazalky a spolu ich rozdrvíme spolu s olivovým olejom v malom kuchynskom robote alebo pomocou ručného mixéra. Zeleninu v panvici si pokvapkáme bylinkovým olejom a posypeme soľou a čiernym korením.



PRÍPRAVA

1. Panvicu položíme na rošt do rozohriateho vajíčka a poklop dobre uzavrieme. Naše ratatouille dusíme cca 45 minút, kým zeleninka nie je pekne mäkká. Vlhkosť, ktorá sa pri dusení zo zeleniny uvoľňuje zabráni, aby sa jedlo pripálilo.


Ratatouille

TIP: Ratatouille je vynikajúci a predovšetkým zdravý doplnok akéhokoľvek jedla z mäsa alebo rýb. Ak ich nemôžete pripravovať súčasne, pretože čas alebo technika  varenia sa líšia, môžete si ratatouille pripraviť vopred  a neskôr ho pred servírovaním iba jednoducho  zahriať (cca 10 minút pri teplote 180 ° C).

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa