Koreniaca zmes na hovädzie mäso
Koreniaca zmes na hovädzie mäso
Dostali ste chuť na pomaly pečenú hovädziu hruď, pripravenú pri nízkej teplote alebo grilovaný hovädzí steak z Big Green Egg? Vytvorte si vlastnú koreniacu zmes, ktorá sa skvele dopĺňa s chuťou hovädzieho mäsa a personalizujte si tak svoj obľúbený recept. Ak obľubujete chuť papriky, môžete si pridať do zmesi extra dávku lahodnej červenej údenej papriky. A ak obľubujete skôr fenikel, môžete si pridať nejaké feniklové semiačka navyše.
Experimentujte!
CHOD: základný recept na koreniacu zmes na mäso, omáčky
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: -
KUCHYŇA: -
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAVY: 10 min.
PORCIE: 420 g
INGREDIENCIE NA KORENIACU ZMES:
5 g bobúľ borievky
12 g čierneho korenia
15 g horčičných semienok
6 g semienok feniklu
5 g mletej rasce
15 g červenej údenej papriky (sladkej)
15 g madraského kari (mletého)
10 g granulovaného cesnaku
5 g mletého muškátového orieška
5 g mletého zázvoru
12 klinčekov
200 g jemnej soli
125 g tmavohnedého cukru
PRÍPRAVA
1. Borievky, zrnká čierneho korenia, horčičné semienka, feniklové semienka a rascu pomelieme alebo rozdrvíme pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo ručne pomocou mažiara.
2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…