Čokoládové tortičky s grilovaným ananásom

Autor1 rok pred 135
Obľúbené0

ČOKOLÁDOVÉ TORTIČKY S GRILOVANÝM ANANÁSOM



Videorecept



CHOD:
DEZERT

KATEGÓRIA: OVOCIE,PEČIVO

TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: GRILOVANIE, PEČENIE

ÚROVEŇ: STREDNE NÁROČNˇA

PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT

PRÍPRAVA: 25 MINÚT

CELKOM: 45 MINÚT

MNOŽSTVO: 8 KS

INGREDIENCIE NA CESTO:

155 g horkej čokolády

155 g masla + trochu na vymazanie formy

3 vajcia

3 žĺtky

70 g cukru

80 g múky

NA PLNKU:

100 ml smotany na šľahanie

100 g horkej čokolády

1 chemicky neošetrená limetka

NA POLEVU:

1 ananás

1 červená čili paprička




Potrebné príslušenstvo:



PRÍPRAVA

  1. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a spolu s coveggtorom, liatinovým roštom a kameňom na pečenie ho zohrejte na 180 °C. Vymažte maslom 8 okrúhlych foriem na pečenie (Ø 10 cm).
  2. Medzitým pripravte plnku. Pri nízkej teplote na sporáku v panvičke zohrejte smotanu na šľahanie. Čokoládu nalámte na kúsky a kôru limetky najemno nastrúhajte. Na prípravu plnky budete potrebovať len kôru.
  3. Jemne nastrúhanú kôru a čokoládu pridajte do zohriatej smotany na šľahanie a miešajte, kým sa čokoláda neroztopí. Nalejte plnku do plniaceho vrecka.
  4. Prejdite na prípravu cesta. Čokoládu nalámte na kúsky a s maslom ju dajte na panvicu. Pri nízkej teplote ju za stáleho miešania nechajte rozpustiť.
  5. Vymiešajte vajcia, žĺtky a cukor tak, aby vznikla nadýchaná pena. Do vajec vmiešajte roztopenú čokoládovú zmes spolu s múkou a nalejte cesto do plniaceho vrecka.
  6. Maslom vymazané formy na pečenie naplňte do polovice cestom. Pridajte trochu plnky do stredu každej formy a doplňte zostávajúcim cestom.
  7. Umiestnite formy na kameň na pečenie a zatvorte kopulu EGG. Tortičky pečte približne 20 minút, až kým nebudú hotové. Medzitým orežte kôru z ananásu a nakrájajte dužinu pozdĺžne na štvrtiny. Vyrežte tvrdý stred a jednotlivé štvrtiny nakrájajte asi na polcentimetrové plátky. Červenú čili rozkrojte pozdĺžne na polovicu a odstráňte jadrovník a semiačka (budete potrebovať len polovicu papričky). Ananásové plátky pretrite vnútornou časťou papričky a
  8. umiestnite ich na rošt. Zatvorte kopulu a grilujte asi 2 minúty. Po minúte plátky otočte o štvrtinu, aby získali pekný vzor mriežky. Ananásové plátky obráťte a grilujte ďalšie 2 minúty.
  9. Grilovaný ananás podávajte spolu s ešte teplými tortičkami poliatymi tekutou polevou.

 

Tip: Chutnou alternatívou je podávať čokoládové tortičky s grilovaným melónom. Nakrájajte melón asi na dvojcentimetrové plátky a predtým, než ho začnete grilovať, naň nastrúhajte trochu citrónovej kôry.

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa