Slávky na ázijský spôsob

Autor2 roky pred 303
Obľúbené1

SLÁVKY NA ÁZIJSKÝ SPÔSOB



FOTORECEPT


CHOD: HLAVNÉ JEDLO

KATEGÓRIA: RYBY

TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: VARENIE

ÚROVEŇ: NENÁROČNÁ

PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT

PRÍPRAVA: 10 MINÚT

CELKOM: 30 MINÚT

MNOŽSTVO: 2-4 OSÔB

INGREDIENCIE:

2 kg slávok

3 cibule

6 strúčikov cesnaku

3 cm kúsok čerstvého zázvoru

1 červená čili paprička

4 PL slnečnicového oleja

1 PL korenia karí

1 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletého kardamómu

400 ml kokosovej smotany

domáci biely chlieb ako príloha



Potrebné príslušenstvo:



PRÍPRAVA

  1. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a spolu s roštom a kotlíkom položenom na rošte ho zohrejte na 180 °C. Medzitým slávky opláchnite pod studenou tečúcou vodou. Otvorené alebo prasknuté slávky vyhoďte.
  2. Olúpte cibule a cesnak. Ošúpte zázvor a z čili papričky odstráňte jadrovník. Všetky ingrediencie najemno nakrájajte.
  3. V kotlíku zohrejte slnečnicový olej a pridajte nakrájané ingrediencie a koreniny. Zatvorte kopulu a všetko nechajte niekoľko minút povariť, až kým nebude cibuľa sklovitá. Počas varenia zmes priebežne premiešajte.
  4. Pridajte slávky, premiešajte a napokon pridajte kokosovú smotanu. Kopulu zatvorte a za priebežného miešania nechajte slávky povariť asi 5 minút.
  5. Skontrolujte, či sa slávky otvorili a podľa chuti ich osoľte a okoreňte. Slávky podávajte s chlebom.



Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa