Slávky na ázijský spôsob
SLÁVKY NA ÁZIJSKÝ SPÔSOB
CHOD: HLAVNÉ JEDLO
KATEGÓRIA: RYBY
TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: VARENIE
ÚROVEŇ: NENÁROČNÁ
PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT
PRÍPRAVA: 10 MINÚT
CELKOM: 30 MINÚT
MNOŽSTVO: 2-4 OSÔB
INGREDIENCIE:
2 kg slávok
3 cibule
6 strúčikov cesnaku
3 cm kúsok čerstvého zázvoru
1 červená čili paprička
4 PL slnečnicového oleja
1 PL korenia karí
1 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletého kardamómu
400 ml kokosovej smotany
domáci biely chlieb ako príloha
Potrebné príslušenstvo:
PRÍPRAVA
- Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a spolu s roštom a kotlíkom položenom na rošte ho zohrejte na 180 °C. Medzitým slávky opláchnite pod studenou tečúcou vodou. Otvorené alebo prasknuté slávky vyhoďte.
- Olúpte cibule a cesnak. Ošúpte zázvor a z čili papričky odstráňte jadrovník. Všetky ingrediencie najemno nakrájajte.
- V kotlíku zohrejte slnečnicový olej a pridajte nakrájané ingrediencie a koreniny. Zatvorte kopulu a všetko nechajte niekoľko minút povariť, až kým nebude cibuľa sklovitá. Počas varenia zmes priebežne premiešajte.
- Pridajte slávky, premiešajte a napokon pridajte kokosovú smotanu. Kopulu zatvorte a za priebežného miešania nechajte slávky povariť asi 5 minút.
- Skontrolujte, či sa slávky otvorili a podľa chuti ich osoľte a okoreňte. Slávky podávajte s chlebom.
Dobrú chuť!
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď