Pečené sladké zemiaky - batáty
PEČENÉ SLADKÉ ZEMIAKY - BATÁTY
Pečené sladké zemiaky s tymiánom a kyslou smotanou sú výbornou pochúťkou na večeru či ako príloha k chutnému mäsu. Príprava v zelenom vajíčku Big Green Egg zaistí, že sa z jedla nielen nasýtite, ale si ho užijú aj Vaše vycibrené chuťové poháriky.
CHOD: PRÍLOHA
KATEGÓRIA: VEGETARIÁNSKE POKRMY
TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: NEPRIAME VARENIE
ÚROVEŇ: NENÁROČNÉ
PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT
PRÍPRAVA: 65 MINÚT
CELKOM: 85 MINÚT
MNOŽSTVO: 4 PORCIE
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
4 stredne veľké sladké zemiaky
1 vetvička tymiánu
3 PL medu alebo javorového sirupu
4 PL kyslej smotany
hrubozrnná morská soľ
čierne korenie
Potrebné príslušenstvo:
PRÍPRAVA:
-
Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a nechajte kopulu otvorenú po dobu 10 – 15 minút. Medzitým umyte sladké zemiaky.
-
Do zeleného vajíčka vložte convEGGtor a rošt a kopulu uzatvorte. Rozohrejte vajíčko na 190 °C.
-
Umiestnite sladké zemiaky na rošt, zatvorte kopulu a nechajte zemiaky piecť približne 60 minút, pokým nezmäknú. Kým sa budú zemiaky piecť, poodtŕhajte lístky tymiánu a najemno ich nasekajte.
-
Nakoniec vyberte sladké zemiaky z vajíčka. Zvrchu do nich nožom urobte zárezy. Lyžicou z nich vyberte dužinu a vidličkou ju najemno roztlačte. Dužinu zmiešajte s tymiánom a medom a pridajte tiež hrubú morskú soľ i čierne korenie podľa chuti. Zemiaky znovu naplňte roztlačenou zemiakovou zmesou a navrch pridajte polievkovú lyžicu kyslej smotany.
Dobrú chuť!