Pečené sladké zemiaky - batáty

Autor1 rok pred 168
Obľúbené0

PEČENÉ SLADKÉ ZEMIAKY - BATÁTY



Pečené sladké zemiaky s tymiánom a kyslou smotanou sú výbornou pochúťkou na večeru či ako príloha k chutnému mäsu. Príprava v zelenom vajíčku Big Green Egg zaistí, že sa z jedla nielen nasýtite, ale si ho užijú aj Vaše vycibrené chuťové poháriky. 



CHOD: PRÍLOHA

KATEGÓRIA: VEGETARIÁNSKE POKRMY

TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: NEPRIAME VARENIE

ÚROVEŇ: NENÁROČNÉ

PREDPRÍPRAVA: 20 MINÚT
PRÍPRAVA: 65 MINÚT
CELKOM: 85 MINÚT

MNOŽSTVO: 4 PORCIE

POTREBNÉ INGREDIENCIE: 

4 stredne veľké sladké zemiaky

1 vetvička tymiánu

3 PL medu alebo javorového sirupu

4 PL kyslej smotany

hrubozrnná morská soľ

čierne korenie

Potrebné príslušenstvo:


pečené sladké zemiaky

PRÍPRAVA: 

  • Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a nechajte kopulu otvorenú po dobu 10 – 15 minút. Medzitým umyte sladké zemiaky.

  • Do zeleného vajíčka vložte convEGGtor a rošt a kopulu uzatvorte. Rozohrejte vajíčko na 190 °C.

  • Umiestnite sladké zemiaky na rošt, zatvorte kopulu a nechajte zemiaky piecť približne 60 minút, pokým nezmäknú. Kým sa budú zemiaky piecť, poodtŕhajte lístky tymiánu a najemno ich nasekajte.

  • Nakoniec vyberte sladké zemiaky z vajíčka. Zvrchu do nich nožom urobte zárezy. Lyžicou z nich vyberte dužinu a vidličkou ju najemno roztlačte. Dužinu zmiešajte s tymiánom a medom a pridajte tiež hrubú morskú soľ i čierne korenie podľa chuti. Zemiaky znovu naplňte roztlačenou zemiakovou zmesou a navrch pridajte polievkovú lyžicu kyslej smotany.

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa