Hamburgery plnené mangom

Autor2 roky pred 421
Obľúbené0

HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

Ak hľadáte originálny recept na prípravu hamburgera, gratulujeme - práve ste ho našli. Mangová plnka mu dodá obzvlášť prekvapivú a netradičnú chuť. Ak si chcete jeho prípravu uľahčiť ešte viac, môžete pri servírovaní mangovú plnku na hamburger jednoducho položiť.



CHOD: HLAVNÉ JEDLO
KATEGÓRIA: MÄSO, OVOCIE

TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: GRILOVANIE
ÚROVEŇ: STREDNE NÁROČNÁ
PREDPRÍPRAVA: 40 MINÚT

PRÍPRAVA: 30 MINÚT

CELKOM: 70 MINÚT
MNOŽSTVO: 4 PORCIE


HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

600 g mletého hovädzieho mäsa

1 vajce

½ PL čierneho korenia

1 ČL jemnej morskej soli

olivový olej

1 paradajka

2 nakladané uhorky

½ červenej cibule

4 hamburgerové žemle

ľadový šalát (resp. iný zelený šalát)

4 plátky čedaru

majonéza

kečup alebo barbecue omáčka

NA PLNKU:

1 zrelé mango

½ červenej papriky

2 PL práškového cukru

Potrebné príslušenstvo:

  • liatinový rošt
  • liatinová panvica
  • lis na hamburger

HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

PREDPRÍPRAVA

  1. Na náplň olúpte mango a odrežte dužinu od kôstky. Nakrájajte mango na malé kocky a červenú papriku nakrájajte na tenké krúžky. V panvici na sporáku všetko zohrejte spolu s práškovým cukrom a trochou vody. Povarte asi 20 minút.

  2. Sporák vypnite a nechajte vychladnúť.

  3. Mleté hovädzie mäso zmiešajte s vajcom, čiernym korením a morskou soľou. Rozdeľte zmes mletého hovädzieho mäsa na štyri rovnaké časti. Potrite lis na hamburger trochou olivového oleja. Vyložte dno a boky lisu asi dvomi tretinami porcie mletého hovädzieho mäsa. Vložte plnú polievkovú lyžicu náplne do mletého hovädzieho mäsa. Zo zvyšku mletého hovädzieho mäsa, ktoré sa vojde do lisu urobte placku, zakryte ňou náplň a všetko spolu zatlačte pomocou lisu. Rovnakým spôsobom pripravte ďalšie tri hamburgery, potom ich zakryte a skladujte v chladničke.

HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

PRÍPRAVA

  1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapáľte drevné uhlie a spolu s liatinovým roštom ho zohrejte na teplotu 220 °C. Medzitým nakrájajte paradajky a nakladané uhorky na tenké plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké krúžky.

  2. Potrite hamburgery olivovým olejom. Položte ich na rošt, zatvorte kopulu zeleného vajíčka a grilujte asi 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým prekrojte hamburgerové žemle na polovice.

  3. Položte rozpolené žemle prekrojenou stranou nadol vedľa hamburgerov a grilujte ich približne 30 sekúnd. Vyberte hamburgery a žemle z Big Green Egg.

  4. Spodné časti žemle obložte zeleným šalátom, plátkami paradajky, nakladanými uhorkami a cibuľovými krúžkami. Pridajte trošku majonézy podľa chuti. Na to položte hamburger, plátok čedaru a kečup alebo vašu obľúbenú barbecue omáčku. Náplň prikryte hornou polovicou žemle.


  5. HAMBURGERY PLNENÉ MANGOM

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa