Brioška

Autor3 mes. pred 99
Obľúbené0

BRIOŠKA


Tento recept vám ukáže, ako jednoducho si dokážete upiecť vynikajúcu briošku v Big Green Egg. Perfektnú na prípravu francúzskeho toastu, ktorý môžete podávať samostatne alebo s marmeládou, čerstvým ovocím, roztopenou čokoládou, zmrzlinou alebo čímkoľvek, na čo práve dostanete chuť!

VIDEO RECEPT



CHOD: HLAVNÉ JEDLO
KATEGÓRIA: RYBY
TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: PEČENIE
ÚROVEŇ: NENÁROČNÁ

PREDPRÍPRAVA: 30 MINÚT
PRÍPRAVA: 45 MINÚT
CELKOM: 75 MINÚT

MNOŽSTVO: 1 KS

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

235 g masla izbovej teploty

50 ml mlieka

7 g instantného droždia

350 g hladkej múky

20 g práškového cukru

¼ polievkovej lyžice soli

4 vajíčka

Potrebné Príslušenstvo:

Broška

PRÍPRAVA:

  1. Rozmiešajte zmäknuté maslo v kuchynskom robote do peny. Kým sa maslo mieša, zohrejte mlieko na vlažnú teplotu a rozmiešajte v ňom droždie. Do masla postupne primiešajte múku, cukor, štipku soli a následne pridajte i mlieko s droždím. Nakoniec do zmesy pridajte celé vajcia a všetko spolu vymiešajte do pekného a hladkého cesta.

  2. Formu na briošku namažte maslom a následne do nej vylejte pripravené cesto. Prikryte fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 2 hodiny . Formu nikdy neumiestňujte na studené miesto, ale vždy na teplú drevenú dosku v teplej miestnosti.

  3. V Big Green Egg zapáľte drevné uhlie a vyhrejte zelené vajíčko Big Green Egg s osadeným konveggtorom a roštom na teplotu 200 °C.

  4. Formu s brioškou (bez fólie) umiestnite ju na rošt do zeleného vajíčka a zatvorte kupolu. Pečieme 30-45 minút. Aby ste sa uistili, že je brioška správne upečená, pichnite do jej stredu drevenou špajdľou. Ak ju vytiahnete suchú, brioška je správne upečená. Ak sa na špajdľu nalepí cesto, je potrebné v pečení pokračovať. Briošku v tom prípade opätovne skontrolujte o 5 ďalších minút dodatočného pečenia.

  5. Keď je brioška upečená, vytiahnite ju z vajíčka a nechajte približne 30 minút vychladnúť.

  6. Po vychladení vyložte briošku z formy a nakrájajte na úhľadné plátky.

  7. Táto skvelá brioška je delikátna, ak sa podáva s maslom, džemom alebo s francúzskou kyslou smotanou.



Dobrú chuť!

Podobné produkty
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa