Hovädzie guľky v slaninovom župane „moink”

Autor2 roky pred 283
Obľúbené0

HOVÄDZIE GUĽKY V SLANINOVOM ŽUPANE „MOINK”

Šťavnaté guľky z hovädzieho mäsa, zabalené v chrumkavej slanine, to je ďalší jednoduchý recept na grilovanie v Big Green Egg. Moink guľky budú hostia jednoducho milovať, takže si ich nezabudnite pripraviť v hojnom a dostatočnom množstve!


topimage-moink-balls-2019m04-800x533

CHOD: SNACK, PRÍLOHA

KATEGÓRIA: MÄSO

TECHNIKA PRÍPRAVY JEDLA: NEPRIAME VARENIE

ÚROVEŇ: NENÁROČNÁ
PREDPRÍPRAVA: 15 MINÚT

PRÍPRAVA: 50 MINÚT
CELKOM: 65 MINÚT

MNOŽSTVO: 4 OSOBY




INGREDIENCIE:

500 g mletého hovädzieho mäsa

2 stonky petržlenovej vňate

1 vetvička oregána

1 vetvička bazalky

3-4 lyžice strúhaného parmezánu

8 dlhých plátkov slaniny

barbecue omáčka podľa chuti

PREDPRÍPRAVA

  1. V Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko necháme zahriať na 110 ° C. Mleté mäso vložíme do misky. Z bylín odstránime lístky, ktoré najemno nasekáme.

  2. Mleté mäso, bylinky a 2 polievkové lyžice parmezánu spolu zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti a dobre premiešame.

  3. Plátky slaniny nakrájame na polovice. Zmes naporciujeme na kúsky s hmotnosťou asi 35 gramov a v dlani v nich vyvaľkáme malé mäsové guľky. Každú guľku zabalíme do slaninového županu a spolu zaistíme špajdľou.


HOVÄDZIE GUĽKY V SLANINOVOM ŽUPANE „MOINK”

PRÍPRAVA

  1. Na horúce uhlie rozložíme za hrsť čerešňových „cherry“ štiepkov. Umiestnime konvEEGtor a navrch položíme jednorazovú odkvapkávaciu misku, potom umiestnime liatinový rošt. Guľôčky poukladáme na rošt a zatvoríme poklop vajíčka. Jeho teplota sa vráti späť na 150 ° C a guľôčky takto údime a pečieme asi 30 – 35 minút. Po 15 – 20 minútach ich postupne pootáčame.

  2. Guľky necháme vo vajíčku tak dlho, až ich vnútorná teplota nebude 63 – 64 ° C. Teplotu mäsa meriame vpichovým teplomerom. Po tomto čase guľky vyberieme do pekáča na odkvapkávanie a potrieme obľúbenou BBQ omáčkou.

  3. Položíme pekáč späť na rošt a zatvoríme poklop vajíčka. Zahrievame ďalšie 3-4 minúty, aby omáčka na guľkách trochu skaramelizovala.

  4. Hotové guľôčky vyberieme z vajíčka a povyťahujeme z nich špajdle. Naservírujeme na atraktívny tanier a posypeme zvyškom parmezánu. Držiaky kukurice použije ako vidlice na praktickú konzumáciu.


HOVÄDZIE GUĽKY V SLANINOVOM ŽUPANE „MOINK”

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa