Hermelínové "fondue"

Autor1 rok pred od autora 434
Obľúbené0

Hermelín je označenie pre český syr s bielou ušľachtilou plesňou na povrchu, ktorý je napodobeninou francúzskeho syra camembert. Dnes si pripravíme netradičný vianočný hermelín na spôsob fondue, ktorý je na prípravu v Big Green Egg  počas sviatočných dní nenáročný na čas a chuťovo skutočne delikátny.   Pre extra chuť doporučujeme v zelenom vajíčku navyše ugrilovať aj obľúbené kúsky zeleniny. 



CHOD: obed, hlavné jedlo

KATEGÓRIA: vegetariánske

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 30 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 50 min. 

PORCIE: 4-6




INGREDIENCIE NA FONDUE:

 

1 kg hermelínu

5 strúčikov cesnaku

8 čerstvých byliek rozmarínu

6 čerstvých byliek tymiánu

50 ml bieleho vína



Zelenina:

 

1 červená paprika

3 stonky zeleru

12 šparglí zelenej špargle

12 ks brokolice Bimi (hybridná zelenina, ktorá vznikla prirodzeným krížením brokolice a čínskej kapusty)

8 malých kukuričiek




Na servírovanie:

 

vidiecky chlieb




Potrebné príslušenstvo:

 

liatinový rošt

convEGGtor

rošt z nehrdzavejúcej ocele



PREDPRÍPRAVA

 

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s liatinovým roštom vajíčko zohrejeme na teplotu 200 °C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, narežeme hermelín krížom niekoľkokrát, približne pol centimetra do hĺbky. Nakrájaný syr odložíme napr. do drevenej debničky. Následne ošúpeme a na tenké plátky nakrájame strúčiky cesnaku. Cesnak a bylinky v pravidelných vložíme zárezov syra.

3. Papriku prekrojíme na polovicu, odstránime stopku a semienka a dužinu nakrájame na široké pásiky. Stonky zeleru nakrájame na cca. 10 cm kúsky. Napokon odstránime tvrdé konce zelenej špargle a bimi brokolice.

syrové fondie

PRÍPRAVA

 

1. Zeleninu poukladáme na rošt a grilujeme približne 4 minúty, v závislosti od jej hrúbky.

2. Potom ju vyberieme z vajíčka a odložíme ju bokom. Z Big Green Egg zložíme liatinový rošt a vložíme doň convEGGtor. Nakonie do vajíčka umiestnime rošt z nehrdzavejúcej ocele a nahrejeme ho na teplotu 190 °C.

3. Hermelín zalejeme bielym vínom a následne ho v drevenej debničke položíme na rošt do zeleného vajíčka. Zatvoríme poklop a syr zahrievame podľa stupňa jeho zrelosti približne 10-15 minút, pokým nebude mäkký. Misu, ktorá je dostatočne veľká na to, aby sa do nej  hermelín zmestil, prikryjeme borovicovými konárikmi.

4. Debničku s hermelínom vyberieme z vajíčka a položíme ho na konáre borovice. Okolo syra naukladáme grilovanú zeleninu. Nakoniec konáriky borovice efektne zapálime a podávame hosťom s vidieckym chlebom. Konzumujeme namáčaním zeleniny a chleba do hermelínu. 

Mňam!



Podobné produkty
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa