Vianoce sú nepochybne aj o zdieľaní chutného jedla
Vianoce sú čas zdieľania priestoru a zážitkov s priateľmi či rodinou. Tohoročné Vianoce nebudete zdieľať len lásku a radosť, ale aj tri úžasné jedlá. Chutné, luxusné jedlá pri spoločnom stole!
1. Yorkshirsky vianočný koláč s brusnicovým kompótom je tradičné britské vianočné jedlo, ktorému sme v Big Green Egg dali špecifický nádych. Je to v podstate slaný koláč s hutnou paštétou z diviny, ktorú tvorí mäso z kačice, holuba a luxusným množstvom hľuzovky. Na krustu používame sadlové prípadne lojové cesto, pretože dobre kondenzuje a pekne tesní náplň vo svojom vnútri, pričom pomáha koláču udržať si svoju farbu a čerstvosť. Okrem iného vám umožní ochutnať lahodnú chuť pôvodných vianočných receptúr, ktoré sú tradičnými chuťami Vianoc našich predkov! Vďaka štvorcovému tvaru sa koláč navyše aj ľahko krája a servíruje.
2. Všetci iste poznáte jablkovú či hruškovú štrúdľu. Čo si však myslíte o našom prevedení závinu v podobe luxusnej náplne z homára? Navyše, samotný závin na tanieri pôsobí príťažlivo a atraktívne. Podávame s čerstvou omáčkou antiboise a kto má rád chuť mora, môže si svoj tanier dozdobiť čerstvými riasami.
3. Syrové fondue na Vianoce pripravíme v Big Green Egg spolu s hermelínom. Sýte a obľúbené jedlo, ktoré chutí takmer každému. Spolu s chrumkavým chlebom a zeleninou určite príjemne obohatí vaše slávnostné menu.
Prajeme vám všetkým krásne a požehnané Vianoce!
Yorkshirsky vianočný koláč s brusnicovým kompótom
Závin z homára s omáčkou antiboise
Hermelínové "fondue"
Servírujte jedlo ako profesionál
Tvrdíte, že už máte už premyslené tipy na chutné vianočné menu, poctivo pripravené vo svojom zelenom vajíčku Big Green Egg? V tom prípade nezabudnite na servírovanie! Podávajte svoje jedlá mimoriadne slávnostne a štýlovo na krásne ozdobených tanieroch. Je to jednoduchšie, než si myslíte. S našimi tipmi a trikmi na svojich hostí zaručene zapôsobíte!