Indické Papadum s kuracím piri piri

Autor3 mes. pred od autora 94
Obľúbené0

Názov piri-piri je v pôvodnom svahilskom jazyku označenie pre africké malé štipľavé papričky, anglicky tzv. Birds Eye chilli. Štandardne zmes korenia s označením piri-piri obsahuje mleté ​​chilli papričky, citrónovú kôru, cibuľu, cesnak, čierne korenie, soľ, bobkový list, nové korenie, oregano, bazalku a tarragon. Táto zmes sa dá dostať bežne v obchodoch, no my si ju pripravíme s kuracím mäskom na Big Green Egg. Pappadum sú tenké a chrumkavé indické placky, ktoré pochádzajú z indického subkontinentu. Najčastejšie sa pripravuje z cícerovej múky. Skúsite si s nami v zelenom vajíčku skombinovať Indiou a Afriku.



Počet porcií: 4

 

INGREDIENCIE

 

700 g kuracích pŕs alebo vykosteného kuracieho stehna

4 listy ľadového šalátu

1⁄2 červenej papriky

1⁄2 červenej cibule

1⁄2 červenej španielskej chilli papričky

1 jarná cibuľka

1 limetka

6 papadumusových placiek

(pappadum: tenké a chrumkavé indické placky  z cícerovej ochutenej múky)

malá hrsť fazuľových klíčkov

4 ČL údených sezamových semienok

2 lyžice medu

4 ČL strúhaného kokosu

4 jedlé kvety podľa výberu

 

papadum


Marináda

1 šalotka

3 strúčiky cesnaku

1⁄2 stonky citrónovej trávy (len biela časť)

4 lyžice olivového oleja

4 lyžice chilli vločiek

2 PL sladkej mletej údenej papriky

 

POŽADOVANÉ PRÍSLUŠENSTVO:

rošt z nehrdzavejúcej ocele

liatinová platňa Plancha

teplomer na okamžité odčítanie teploty

 

PREDPRÍPRAVA

1. Na prípravu marinády piri piri si ako prvé ošúpeme šalotku a strúčiky cesnaku a najemno ich nasekáme. Citrónovú trávu najskôr rozdrvíme v ruke alebo tĺčikom na mäso a následne zmäknutú stonku nakrájame na tenké krúžky. Tie následne čo najjemnejšie nasekáme . Nakoniec všetky ingrediencie potrebné na marinádu spolu dôkladne zmiešame dokopy.

2. Z mäsa odstránime blany a prípadné šľachy, prípadne kožu i tvrdé kúsky tuku. Mäso následne narežeme na približne 3 centimetrové kúsky a zmiešame ich s marinádou vo vákuovom boxe. Vzduch odsajeme, nech je mäso pevne pokryté marinádou a marinujte približne 30 minút. Ak nemáme vákuový box, prikryjeme ich a necháme marinovať celú noc v chladničke.


papadum

PRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie  a spolu s roštom z nehrdzavejúcej ocele a liatinou platňou Plancha  na vrchu roštu (rebrovanou stranou smerom nahor) necháme vajíčko nahriať na teplotu 150°C. Kým sa vajíčko nahrieva, z ľadového šalátu odrežeme tvrdú strednú časť a šalát nakrájame na pásiky. Odstránime stonku a semiačka z červenej papriky a jej dužinu nakrájame na tenké pásiky. Olúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju na tenké krúžky. Chilli papričku očistíme a nakrájame na tenké krúžky. Jarnú cibuľku nakrájame diagonálne na krúžky.

2. Marinované kuracie kúsky poukladáme na liatinovú platňu a zatvorte poklop vajíčka. Mäsko grilujeme približne 20 minút, pokým jeho stred nedosiahne teplotu 70 °C. Počas grilovania ho pozvoľna premiešame, pričom po každom úkone poklop vajíčka opätovne uzatvoríme. Teplotu mäsa môžeme priebežne zmerať  pomocou teplomera na okamžité odčítanie teploty

3. Papadum placky rozložíme na tanier a naplníme ľadovým šalát, paprikou, fazuľovými klíčkami, hotovými kuracími piri piri, červenou cibuľou, chilli papričkou a jarnou cibuľkou. Nakoniec pokvapkáme medom, posypeme sezamovými semienkami aj strúhaným kokosom a ozdobíme jedlými kvetmi.

 

papadum

Podobné produkty
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa