Pečená makrela

Autor6 mes. pred 107
Obľúbené0

Pečená makrela

 

Ak ste už  niekedy vo svojom Big Green Egg pripravovali údenú makrelu, potom je najvyšší čas, aby ste si vyskúšali pripraviť aj našu lahodnú pečenú makrelu. Je rýchla na prípravu a jej chuť je prekvapivo lahodná. Chutný, zdravý recept na uponáhľaný všedný deň, ale aj na lenivú nedeľu!



CHOD: predjedlo, obed, hlavné jedlo, snack

KATEGÓRIA: ryba

TECHNIKA VARENIA: nepriame varenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 43




Potrebné ingrediencie:

 

3 čerstvé makrely

½ hlávky čerstvého cesnaku

½ bio citrónu

1 lyžica olivového oleja

3 vetvičky tymiánu

3 vetvičky rozmarínu


Roasted mackerel

Požadované príslušenstvo:

 

convEGGtor

rošt z nehrdzavejúcej ocele

polovičný perforovaný rošt

teplomer na okamžité odčítanie teploty



PREDPRÍPRAVA

 

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a vajíčko zohrejeme spolu s convEGGtorom a nerezovým roštom na teplotu 200°C.

2. Následne každej makrele rozkrojíme brušnú dutinu a dôkladne odstránime všetky vnútornosti. Brušnú dutinu i vonkajšok makrely dobre opláchneme pod tečúcou studenou vodou a osušíme. Nakoniec z každej strany makrely urobíme 6 až 8 zárezov.

3. Cesnak a citrón nakrájame na kúsky.


Roasted mackerel

PRÍPRAVA

 

1. Kožu každej makrely potrieme olivovým olejom a podľa chuti posypeme jemnou morskou soľou a bielym korením. Makrely poukladáme na polovičný perforovaný rošt, pričom medzi makrely poukladáme vetvičky tymiánu a rozmarínu, kúsky cesnaku a citrónu.

2. Perforovaný rošt umiestnime na nerezový rošt a poklop vajíčka uzatvoríme. Makrely necháme opekať približne 15 minút, pokým nedosiahnu vnútornú teplotu 65 °C (teplotu môžeme priebežne merať teplomerom na okamžité čítanie teploty).

3. Upečené makrely vyberieme z Big Green Egg a podávame s oblohou podľa vlastného výberu alebo použijeme v jedle podľa vlastného uváženia.

Roasted mackerel

TIP: Takto pripravená makrela chutí dobre s paradajkovou omáčkou antibois alebo čerstvou domácou majonézou.

 

Dobrú chuť!




Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa