Mušle à la Big Green Egg

Autor11 mes. pred od autora 298
Obľúbené1

Chystáte sa na prípravu mušlí? Ak ste si zaobstarali túto pochúťku, opražíme ju s vami v Big Green Egg. Namiesto tradičnej panvice v tomto recepte použijeme Wok z uhlíkovej ocele. Je to rýchly a jednoduchý spôsob, ako dostať na stôl lahodnú porciu s mušľami. Pokým sa  zelené vajíčko zohreje, umyjeme mušle a nakrájate zeleninu. Potom už stačí ingrediencie len krátko orestovať, pokým sa mušle krásne neotvoria. Jednoduché a zvládne to každý/kto má mušle! 🙂




CHOD: obed, hlavný chod

KATEGÓRIA: morské plody

TECHNIKA VARENIA: smaženie, opekanie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: ľahká

DOBA PRÍPRAV: 15 min.

DOBA VARENIA: 35 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 50 min. 

POČET PORCIÍ: 2-4



Mušle à la Big Green Egg

HLAVNÉ INGREDIENCIE:

2 kg mušlí (slávky)

½ limetky

½ zväzku čerstvej petržlenovej vňate

5 byliek čerstvého koriandra

4 lyžice arašidového oleja

 

REMULÁDOVÁ OMÁČKA:
(Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze)


10 g kapár

20 g malých kyslých uhoriek

1 byľka čerstvej plochej petržlenovej vňate

150 ml majonézy




ZELENINA:

4 veľké mrkvy

2 šalotky

3 strúčiky cesnaku

1/4 fenikel

2 stonky zeleru (stonkového)

1 pór

½ červenej španielskej chilli papričky

2 cm čerstvého zázvoru

1 polievková lyžica žltej kari pasty

biele korenie



Servírovanie:

farmársky chlieb a biele víno

 

Požadované príslušenstvo:

wok z uhlíkovej ocele

kôš na convEGGtor


Mušle à la Big Green Egg


PREDPRÍPRAVA

1. Mušle pripravujeme v Big Green Egg, ktoré je rozohriate na teplotu 220 °C. Mušle umyjeme v studenej vode a narušené či otvorené kúsky vyhodíme. Limetku si nakrájame na mesiačiky. Listy petržlenovej vňate a koriandra si nasekáme nadrobno.

2. Na prípravu remuládovej omáčky scedíme a nadrobno nakrájame kapary a pár malých kyslých uhoriek. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie spolu s 150 ml majonézy zmiešame a takto hotovú remuládovú omáčku až do podávania uchovávame v chladničke.

3. Očistené mrkvy nakrájame na tenké plátky. Ošúpeme a nakrájame aj dve šalotky . Tri strúčiky cesnaku ošúpeme, roztlačíme a následne nasekáme nadrobno. ½ hlavičky fenikelu nakrájame na malé kocky. Dve zelerové stonky nakrájajte na tenké plátky. Pór nakrájame na  krúžky. Z chilli papričky odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na tenké krúžky. Kúsok zázvoru ošúpeme a rovnako tak nasekáme nadrobno. Všetky suroviny na zeleninu potrebnú k mušliam dáme do misky a primiešame k nej aj kari pastu a biele korenie podľa chuti.


Mušle à la Big Green Egg

PRÍPRAVA

1. Wok z uhlíkovej ocele vložíme do koša convEGGtor a košík vložíme do vajíčka a dôkladne ho predhrejeme tak, aby bol wok pred použitím úplne horúci.

2. Do woku následne dáme 4 lyžice arašidového oleja a zeleninu, pričom zeleninu za stáleho miešania smažíme približne 3 minúty. Po každom úkone poklop zeleného vajíčka uzatvoríme.

nakoniec do zeleniny vmiešame aj očistené mušle a za stáleho miešania ich opekáme 3-4 minúty. Nakoniec pridáme do woku kolieska limetky, nasekané bylinky a za stáleho miešania smažíme ďalšie 3-4 minúty, pokým sa mušle neotvoria. Po každom úkone poklop vajíčka opäť zatvoríme. 

3. Wok s mušľami zložíme z vajíčka Big Green Egg a lyžicou preložíme mušle do atraktívnej misky. Mušle podávame s remuládovou omáčkou a sedliackym chlebom.

 

TIP: K mušliam sú vhodné biele ľahké vína s herbálnym a minerálnym charakterom a vyššou kyselinkou.

 

Mušle à la Big Green Egg

Dobrú chuť!






Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa