Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

Autor1 rok pred od autora 212
Obľúbené0


Chcete za chvíľu položiť na stôl zdravé vegetariánske jedlo? Potom je tento cestovinový šalát s grilovanou zeleninou pre vaše gurmánske plány ako stvorený! Zapáľte drevné uhlie vo svojom zelenom vajíčku a ugrilujte si zeleninu počas toho, ako sa budú variť cestoviny. Grilovaním zeleniny sa cukry v nej obsiahnuté skaramelizujú a šalát tak získa výraznú chuť, na ktorú ste u Big Green Egg zvyknutí. Šalátik môžete podávať ako obed, ale aj  ako prílohu.






CHOD: obed, hlavný chod, príloha

KATEGÓRIA: cestoviny, zelenina, vegetariánske jedlo

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, opekanie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4





INGREDIENCIE NA ŠALÁT:

250 g cestovín conchiglioni rigati (veľké cestoviny mušľovitého tvaru)



GRILOVANÁ ZELENINA:

2 cibule

1 cuketa

2 hríby (dubáky)

4 malé mini brokolice Bimi

2 lyžice olivového oleja

1 žltá paprika

1 červená paprika



Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

Vinaigrette - šalátová zálievka

(Vinaigrette sa vyrába zmiešaním oleja s octom alebo citrónovou šťavou, následne je možné dochutiť ju soľou, bylinkami a/alebo korením. Najčastejšie sa používa ako dresing na šalát, ale dá sa použiť aj ako marináda.)

6 PL extra panenského olivového oleja

2 lyžice sushi octu



Na ozdobu:

hrsť čerstvej žeruchy

200 g strúhaného parmezánu

50 g píniových orieškov




Potrebné príslušenstvo:

liatinový rošt

 

Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

PREDPRÍPRAVA

1.  V zelenom vajíčku Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a vajíčko spolu s liatinovým roštom zohrejeme na teplotu 200 °C. Kým sa vajíčko nahrieva uvaríme cestoviny v jemne osolenej vode podľa návodu na obale (pozor na rozvarenie, cestoviny musia zostať al dente).

2. Ošúpeme cibuľu a spolu s cuketou ich nakrájame na plátky hrubé približne 2 centimetre. Kráľovské hríby pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé približne 1 centimeter. Na šalátovú zálievku vinaigrette zmiešame spolu olivový olej a sushi ocot.



Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

PRÍPRAVA

 

1. Nakrájané plátky cibule, cuketu, kráľovský hríb a mini Bimi brokolicu potrieme olivovým olejom. Takto pripravenú zeleninu spolu s paprikou uložíme na rozohriaty gril a poklop vajíčka dobre uzatvoríme. Takto zeleninu grilujeme približne 3 minúty. Následne ju pootáčame o 45 stupňov a grilujeme ďalšie 3 minúty.

2. Po tomto čase zeleninu na grile opätovne pootáčame a znova grilujte 3 minúty. Proces opakujeme, pokým nakrájaná zelenina nezíska pekný grilovací mriežkovaný vzor a pokým nebudú Bimi brokolica s paprikou dostatočne mäkké.

3. Zo zeleného vajíčka Big Green Egg následne vyberieme všetku grilovanú zeleninu a necháme ju bokom v nádobe mierne vychladnúť. Bimi brokolicu nakrájame na stredne veľké kúsky, hotovú papriku zbavíme tmavej šupky, stopiek a semienok a dužinu nakrájame na menšie kúsky.

4. Nakoniec v miske zmiešame grilovanú zeleninu, vinaigrette a uvarené cestoviny. Šalát na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa svojej chuti. Dozdobíme nakrájanou žeruchou a posypeme nastrúhaným parmezánom a píniovými orieškami. Nakoniec šalát jemne premiešame a po lyžiciach preložíme do peknej servírovacej misy.

 

Dobrú chuť!

 

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa