Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg

Autor4 mes. pred od autora 196
Obľúbené0


Ak sa rozhodnete zadovážiť si naše zelené vajíčko Big Green Egg, potom ste sa rozhodli správne a vybrali ste si gril tej najlepšej kvality. Big Green Egg je jedinečný keramický gril vo svojej triede. A čo je jeho dôležitejší faktor, na ktorý vsádzame? Keramika! A na tú Big Green Egg automaticky ponúka aj doživotnú záruku. V našom  blogu sa dočítate o úlohe keramiky a tiež o tom, prečo je kvalitná keramika taká dôležitá. Dozviete sa, aké sú jej výhody a ako ju udržiavať v dobrom technickom stave.






Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg


Úloha keramiky

 

Aby pri grile všetko správne fungovalo, existuje niekoľko faktorov, ktoré hrajú dôležitú úlohu. Poklop a samotný tvar keramického gril zaisťujú správnu cirkuláciu tepla v ňom, ale kľúčová je samozrejme kvalitná keramiky. Nečudujte sa, kvalita keramiky je dôležitejšia, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Jedine tá najlepšia keramika dokáže zabezpečiť životnosť grilu z hľadiska jeho dlhoročnej udržateľnosti a zaistí dokonalú reguláciu teploty počas príprav chutných pokrmov. Keramika teda nepriamo ovplyvňuje to, či sa chuť surovín a jedál z grilu stanú nezameniteľnými. Takže áno - kvalita keramiky je kľúčom a tajomstvom úspechu zeleného vajíčka Big Green Egg.




Špičková keramika Big Green Egg

 

V kvalite keramiky používanej pri výrobe grilov sú obrovské rozdiely. Ed Fisher, zakladateľ spoločnosti Big Green Egg už v minulom storočí prišiel na to, že keramika kamado grilov, ktoré sa vtedy dovážali z Ázie, nespĺňajú požadovanú úroveň kvality, ktorú od grilu každý očakával. Bolo teda čo zlepšovať a  pátranie po najlepšej keramike pre Big Green Egg v 90. rokoch 20. storočia nás zaviedlo až do Severnej Ameriky. V Mexiku bola objavená  továreň na špičkovú technológiu, ktorá by pre spoločnosť Big Green Egg mohla vyrábať najmodernejšiu keramiku s ideálnymi vlastnosťami, a to priamo pomocou technológií vyvinutých pre NASA. A „bolo vymaľované"!



Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg


Perfektné tepelné vlastnosti

 

Odvtedy má  Big Green Egg s touto továrňou exkluzívne partnerstvo a je to zároveň jediný gril na svete, ktorý sa v danej továrni výhradne vyrába, na rozdiel od väčšiny ostatných keramických grilov na trhu, ktoré sa stále dovážajú z Ázie. Keramika Big Green Egg pozostáva z unikátneho a starostlivo vyváženého jemného zloženia hliny. Tá dáva keramike jemnú textúru a robí ju pevnou a dlhotrvajúcou. Keramika s jemnou textúrou navyše absorbuje oveľa menej vlhkosti z používaných prísad a ingrediencií pri príprave, čo je markantným rozdielom v porovnaní s ostatnými grilmi, ktoré disponujú oveľa hrubšou keramickou textúrou. V praxi to znamená, že jedlo si zachová svoju chuť a nevysuší sa. Ďalším dôležitým faktorom keramiky je to, že sa pri zahrievaní rozťahuje a pri ochladzovaní sa celý tento proces deje rovnomerne a na rozdiel od iných grilov  sa tak rapídne znižuje šanca jej prasknutia a poškodenia.

 


Celoročné grilovanie

 

Jednou z vlastností hrubej, vysokokvalitnej keramiky je jej extrémna izolačná schopnosť. To znamená, že dobre drží teplo a grilovanie a varenie v zelenom vajíčku tak nie je ovplyvnené vonkajšou teplotou. Dokonca, aj keď je vonku teplota hlboko pod bodom mrazu, je veľmi ľahké kontrolovať teplotu v Big Green Egg a udržiavať ju tak presnú a konštantnú. Ba čo viac, keramika odráža teplo, čo v kombinácii s tvarom vajíčka vytvára vítané prúdenie vzduchu. Neoceniteľnou vlastnosťou izolačnej funkcie vajíčka je navyše fakt, že spotrebuje veľmi málo drevného uhlia.

 

Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg



Kde sa zelené vajíčko vyrába?

 

Do každej fázy výrobného procesu sa zapájajú len špičkoví odborníci, ktorí dokonale rozumejú umeniu výroby keramiky. Nečudo. Vyrastali so znalosťami výroby mexickej kvalitnej keramiky. Továreň je certifikovaná podľa ISO 9001 UL, čo znamená, že spĺňa najvyššie štandardy kvality v odvetví, výrobných metódach i kvalite výroby. Spĺňa normy transparentnosti, kontroly výroby a spoľahlivosti.

 

Poďte s nami na virtuálnu prehliadku výrobného procesu zeleného vajíčka a nahliadnite s nami do zákulisia továrne, aby ste boli aj vy svedkami toho, ako sa rodí Big Green Egg!

blog

Video: výrobný proces vajíčka




Tajné zloženie?

 

Presné zloženie materiálov pre keramiku Big Green Egg by sa malo považovať za zložky tajného rodinného receptu. Receptúra výroby  keramiky Big Green Egg je ideálna a vysoko funkčná, a preto sa  od začiatku exkluzívnej spolupráce s našim mexickým partnerom vôbec nezmenila. Najlepšie výsledky môže dosiahnuť len s najlepšími a starostlivo vyberanými zložkami. Ale to len v prípade, že sú spracované tým správnym spôsobom. Proces vypaľovania je teda rovnako dôležitý, ako samotná vyvážená zmes materiálov. Najdrahšou zložkou je - ako to pri kvalitných produktoch býva - čas.




Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg


Proces vypaľovania

 

Pred začiatkom vypaľovania musí byť keramika 100% suchá. Samotný proces vypaľovania potom trvá ďalšie 2 dni. Keď sa keramické komponenty ošetria zelenou glazúrou, teplota keramiky v peciach pomaly a rovnomerne zvýši na 1300 °C a takto sa nechá niekoľko hodín páliť. Následne sa pec a keramické komponenty nechajú ochladiť  na konštantnú izbovú teplotu a nakoniec sa keramika nechá úplne vychladnúť. A výsledok? Keramika, ktorá je pevná ako liatina a odolná voči veľkým zmenám teploty.


blog

Doživotná záruka

 

Vďaka unikátnej výrobnej metóde má zelené vajíčko Big Green Egg oveľa dlhšiu životnosť, ako iné podobné keramické grily. Vďaka dokonalej kombinácii materiálov a procesu vypaľovania zostáva naša keramika neprekonateľná. Bez ohľadu na to, ako často budete vajíčko používať, kvalita keramiky zostane v garantovanom štandarde. Navyše, sme vždy nablízku.  Preto ponúkame životnú záruku na materiály i všetky keramické príslušenstvo. Aj to je vo svete grilov unikát, nemyslíte?


Keramika - tajomstvo sily zeleného vajíčka Big Green Egg


Údržba

 

O údržbe keramiky sa môžete na internete dočítať a dozvedieť sa tie najbláznivejšie návody. Ak sa pýtate, či je keramiku potrebné vypaľovať pri vysokej teplote, aby tak zostala čistá a biela, povieme vám to opäť: je to  NEZMYSEL! Naopak, čierna farba hovorí veľa o jeho majiteľovi a jeho nadšení z varenia. Nič viac, nič menej. Čo sa týka čistenia keramiky, úplne stačí na vajíčko z času na čas použiť oceľovú kefku a vnútornú oškrabať od uvoľnených čiastočiek sadzí.



blog



A ako udržiavať zelené vajíčko zvonku? Zelenú plochu po varení (keď je vajíčko takmer vychladnuté) jednoducho príležitostne umyte mydlovou vodou. Vzhľad vášho Big Green Egg tak zostane ako nový.

Desaťročia!!!






Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa