Cestoviny s paprikovou omáčkou a kráľovskými krevetami
Ste na cestách a máte so sebou aj zelené vajíčko v cestovateľskom prevedení MiniMax? Ak ste toto rozkošné Big Green Egg vzali na výlet, určite si na ňom plánujete pripraviť plnohodnotné jedlo. Čo by ste povedali na lahodné cestoviny s paprikovou omáčkou a kráľovskými krevetami? Pripravia sa rýchlo a jednoducho, dokonca aj doma vo vajíčku verzie Large. Keď budú cestoviny uvarené, budete okrem riadu na ich uvarenie potrebovať ešte convEGGtor a malú liatinovú panvicu. Takže je tento recept v skutočnosti receptom na jedlo z jednej panvice. Praktické, čo poviete?
CHOD: hlavné jedlo
KATEGÓRIA: cestoviny, morské plody
TECHNIKA VARENIA: opekanie, nepriame varenie
KUCHYŇA: talianska
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAV: 20 min.
DOBA VARENIA: 45 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 05 min.
PORCIE: 4
INGREDIENCIE:
Cestoviny
500 g semolinové cestoviny Conchiglioni Rigati n.126 (tvaru ulity)
200 g strúhaného parmezánu
Omáčka
2 červené cibule
1 žltá paprika
1 červená paprika
8 strúčikov čerstvého cesnaku
24 ošúpaných kráľovských kreviet (veľkosť 16/20)
100 ml olivového oleja
1 ČL údenej papriky
1 ČL madraského kari prášku
300 ml passata(prepasírované rajčiny)
Požadované príslušenstvo:
teplomer na okamžité odčítanie teploty
PREDPRÍPRAVA
1. Najskôr si v zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s nerezovým roštom vajíčko zohrejeme na teplotu 200°C. Pokým sa vajíčko nahrieva, uvaríme si cestoviny podľa návodu na obale.
2. Na omáčku si najskôr ošúpeme červenú cibuľu a nahrubo ju nakrájame. Papriky rozpolíme, zbavíme ich stopiek aj semienok a nakrájame ich na hrubšie kúsky. Cesnak rovnako tak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Kráľovské krevety pozdĺžne rozpolíme.
PRÍPRAVA
1. Olivový olej zohrejeme v malej liatinovej panvici umiestnenej na rošte. Pridáme cibuľu, korenie, papriku aj kari a smažíme približne 2-3 minúty. Do paprikovej zmesi pridáme cesnak a opäť smažíme 2-3 minúty. Nakoniec na panvicu prilejeme passatu, ktorú redukujeme opäť 2-3 minúty. Po každom úkone poklop zeleného vajíčka uzatvoríme.
2. Po stanovenom čase vyberte panvicu z vajíčka, vyberte rošt a do Big Green Egg vložíme convEGGtor a opäť umiestime rošt. Zvýšime teplotu vo vajíčku na 190 °C.
3. Nakoniec do omáčky vmiešame uvarené cestoviny a na cestovin lyžičkou poukladáme kráľovské krevety. Posypeme parmezánom, položíme panvicu na gril a poklop vajíčka zatvoríme. Cestoviny takto pečieme približne 20 minút, pokým nedosiahne vnútornú teplotu 75 °C, čo môžeme priebežne merať teplomerom na okamžité odčítanie teploty. Túto teplotu musíme dodržať, nakoľko sme do cestovín pridali surové kráľovské krevety a tie nesmú byť pri konzumácií surové!
4. Hotové jedlo vyberieme z Big Green Egg a ihneď podávajte.
Dobrú chuť!