Cestoviny s paprikovou omáčkou a kráľovskými krevetami

Autor2 mes. pred od autora 82
Obľúbené0

Ste na cestách a máte so sebou aj zelené vajíčko v cestovateľskom prevedení  MiniMax? Ak ste toto rozkošné Big Green Egg vzali na výlet, určite si na ňom plánujete pripraviť plnohodnotné jedlo. Čo by ste povedali na lahodné cestoviny s paprikovou omáčkou a kráľovskými krevetami? Pripravia sa rýchlo a jednoducho, dokonca aj doma vo vajíčku verzie Large. Keď budú cestoviny uvarené, budete okrem riadu na ich uvarenie potrebovať ešte convEGGtor a malú liatinovú  panvicu. Takže je tento recept v skutočnosti receptom na jedlo z jednej panvice. Praktické, čo poviete?




CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: cestoviny, morské plody

TECHNIKA VARENIA: opekanie, nepriame varenie

KUCHYŇA: talianska

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 05 min. 

PORCIE: 4


Pasta with pepper sauce and king prawns


INGREDIENCIE:

Cestoviny


500 g semolinové cestoviny Conchiglioni Rigati n.126 (tvaru ulity)

200 g strúhaného parmezánu




Omáčka

2 červené cibule

1 žltá paprika

1 červená paprika

8 strúčikov čerstvého cesnaku

24 ošúpaných kráľovských kreviet (veľkosť 16/20)

100 ml olivového oleja

1 ČL údenej papriky

1 ČL madraského kari prášku

300 ml passata(prepasírované rajčiny)




Požadované príslušenstvo:

rošt z nehrdzavejúcej ocele

malá liatinová panvica

convEGGtor

teplomer na okamžité odčítanie teploty


Pasta with pepper sauce and king prawns


PREDPRÍPRAVA

1. Najskôr si v zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s nerezovým roštom vajíčko zohrejeme na teplotu 200°C. Pokým sa vajíčko nahrieva, uvaríme si cestoviny podľa návodu na obale.

2. Na omáčku si najskôr ošúpeme červenú cibuľu a nahrubo ju nakrájame. Papriky rozpolíme, zbavíme ich stopiek aj  semienok a nakrájame ich na hrubšie kúsky. Cesnak rovnako tak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Kráľovské krevety pozdĺžne rozpolíme.





PRÍPRAVA


1. Olivový olej zohrejeme v malej  liatinovej panvici umiestnenej na rošte. Pridáme cibuľu, korenie, papriku aj kari a smažíme približne 2-3 minúty. Do paprikovej zmesi pridáme cesnak a opäť smažíme 2-3 minúty. Nakoniec na panvicu prilejeme passatu, ktorú redukujeme opäť 2-3 minúty. Po každom úkone poklop zeleného vajíčka uzatvoríme.

2. Po stanovenom čase vyberte panvicu z vajíčka, vyberte rošt a do Big Green Egg vložíme convEGGtor a opäť umiestime rošt. Zvýšime teplotu vo vajíčku na 190 °C.

3. Nakoniec do omáčky vmiešame uvarené cestoviny a na cestovin lyžičkou poukladáme kráľovské krevety. Posypeme parmezánom, položíme panvicu na gril a poklop vajíčka zatvoríme. Cestoviny takto pečieme približne 20 minút, pokým nedosiahne vnútornú teplotu 75 °C, čo môžeme priebežne merať teplomerom na okamžité odčítanie teploty. Túto teplotu musíme dodržať, nakoľko sme do cestovín pridali surové kráľovské krevety a tie nesmú byť pri konzumácií surové!

4. Hotové jedlo vyberieme z Big Green Egg a ihneď podávajte.


 
Pasta with pepper sauce and king prawns



Dobrú chuť!






Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa