TACOS S GRILOVANOU KLOBÁSKOU CHIPOLATA A ZELENINOU
Plánujete si pripraviť svoje obľúbené tacos? V Big Green Egg si ich pripravíte rýchlo a jednoducho. Na náš recept použijeme hotové tacos, ktoré naplníme čerstvou klobáskou chipolata, baby kukuricou a zelenou špargľou. Ingrediencie grilujeme na liatinovom rošte, aby získali povestnú extra chuť, ktorá sa dá dosiahnuť práve prípravou v zelenom vajíčku. Potom jednoducho naplníme a nakoniec tako ešte na chvíľu zohrejeme v Big Green Egg. Tak málo námahy a predsa taká skvelá chuť!
CHOD: hlavné jedlo, chuťovka, predjedlo
KATEGÓRIA: mäso
TECHNIKA VARENIA: grilovanie
KUCHYŇA: mexická
ÚROVEŇ: jednoduchá
DOBA PRÍPRAV: 20 min.
DOBA VARENIA: 20 min.
CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min.
PORCIE: 4
INGREDIENCIE NA TACO:
4 ks hotových taco
4 čerstvé baby kukurice
1 veľká paradajka
½ červenej cibule
140 g klobásky chipolata (aleboiných špeciálnych klobás na grilovanie)
12 vrcholčekov zelenej špargle
2 lyžice tapenády alebo pasty zo sušených paradajok
4 lyžice dusenej fazule (z konzervy)
40 g strúhaného ovčieho syra
8 ks listov rukoly
-
čerstvý koriander podľa chuti
Potrebné príslušenstvo:
PREDPRÍPRAVA
-
Zapálime drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejeme ho ako obvykle spolu s liatinovým roštom na teplotu 200 °C.
-
Kým sa zelené vajíčko nahrieva, na prípravu plnky si pozdĺžne rozpolíme baby kukuricu, paradajku si nakrájame na osem tenkých plátkov a červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy.
PRÍPRAVA
-
Na rozpálený gril poukladáme klobásky chipolata, následne baby kukuricu aj zelenú špargľu. Poklop vajíčka zatvoríme a ingrediencie nasledovne: kukuricu a špargľu grilujeme približne 4 minúty a klobásky približne 6 minút. V polovici doby grilovania ingrediencie pootáčame a grilujeme z opačnej strany.
-
Kým sa ingrediencie grilujú, potrieme vnútro taco placiek paradajkovou tapenádou a pripravíme si špeciálny držiak na taco z nehrdzavejúcej ocele, resp. tacos poukladáme do plechu. Z Big Green Egg postupne povyberáme ugrilovanú kukuricu, špargľu i klobásu.
-
Scedenú fazuľu (z konzervy), grilované klobásy, plátky paradajok, kukurice, špargle a cibule poukladáme do tako placiek a nakoniec ich posypeme strúhaným ovčím syrom. Takto predpripravené takos miestnime ich do držiaka na taco a položíme na gril, kde ich pod uzatvoreným poklopom zapekáme ešte približne 3 minúty, pokým sa syr na ich vrchu neroztopí.
-
Nakoniec hotové takos opatrne vyberieme z vajíčka a dozdobíme rukolou a čerstvo nasekaným koriandrom.
Dobrú chuť!