TACOS S GRILOVANOU KLOBÁSKOU CHIPOLATA A ZELENINOU

Autor1 rok pred od autora 228
Obľúbené1

Plánujete si pripraviť svoje obľúbené tacos? V Big Green Egg si ich pripravíte rýchlo a jednoducho. Na náš recept použijeme hotové tacos, ktoré naplníme čerstvou klobáskou chipolata, baby kukuricou a zelenou špargľou. Ingrediencie grilujeme na liatinovom rošte, aby získali povestnú extra chuť, ktorá sa dá dosiahnuť práve prípravou v zelenom vajíčku. Potom jednoducho naplníme a nakoniec tako ešte na chvíľu zohrejeme v Big Green Egg. Tak málo námahy a predsa taká skvelá chuť!


CHOD: hlavné jedlo, chuťovka, predjedlo

KATEGÓRIA: mäso

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: mexická

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4


Tacos s grilovanou klobáskou chipolata a  zeleninou



INGREDIENCIE NA TACO:



4 ks hotových taco

4 čerstvé baby kukurice

1 veľká paradajka

½ červenej cibule

140 g klobásky chipolata (aleboiných špeciálnych klobás na grilovanie)
12 vrcholčekov zelenej špargle

2 lyžice tapenády alebo pasty zo sušených paradajok

4 lyžice dusenej fazule (z konzervy)

40 g strúhaného ovčieho syra 

8 ks listov rukoly 

  • čerstvý koriander podľa chuti



Potrebné príslušenstvo:

liatinový rošt


PREDPRÍPRAVA


  1. Zapálime drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejeme ho ako obvykle spolu s liatinovým roštom na teplotu 200 °C. 

  2. Kým sa zelené vajíčko nahrieva, na prípravu plnky si pozdĺžne rozpolíme baby kukuricu, paradajku si nakrájame na osem tenkých plátkov a červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy.

Tacos s grilovanou klobáskou chipolata a  zeleninou


PRÍPRAVA



  1. Na rozpálený gril poukladáme klobásky chipolata, následne baby kukuricu aj zelenú špargľu. Poklop vajíčka zatvoríme a ingrediencie nasledovne: kukuricu a špargľu grilujeme približne 4 minúty a klobásky približne 6 minút. V polovici doby grilovania ingrediencie pootáčame a grilujeme z opačnej strany.

  2. Kým sa ingrediencie grilujú, potrieme vnútro taco placiek paradajkovou tapenádou a pripravíme si špeciálny držiak na taco z nehrdzavejúcej ocele, resp. tacos poukladáme do plechu. Z Big Green Egg postupne povyberáme ugrilovanú kukuricu, špargľu i klobásu.

  3. Scedenú fazuľu (z konzervy), grilované klobásy, plátky paradajok, kukurice, špargle a  cibule poukladáme do tako placiek a nakoniec ich posypeme strúhaným ovčím syrom. Takto predpripravené takos miestnime ich do držiaka na taco a položíme na gril, kde ich pod uzatvoreným poklopom zapekáme ešte približne 3 minúty, pokým sa syr na ich vrchu neroztopí.

  4. Nakoniec hotové takos opatrne vyberieme z vajíčka a dozdobíme rukolou a čerstvo nasekaným koriandrom.



    Tacos s grilovanou klobáskou chipolata a  zeleninou

Dobrú chuť!


Tacos s grilovanou klobáskou chipolata a  zeleninou

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa