Pečená kambala pripravená vcelku podávaná s omáčkou antiboise

Autor2 týždne pred od autora 27
Obľúbené0

POČET PORCIÍ: 4-6

 

Ingrediencie na omáčku antiboise:

6 mäsitých paradajok

2 šalotky

3 strúčiky cesnaku

5 lístkov čerstvého estragónu

3 lyžice olivového oleja

100 ml paradajkovej šťavy

ryžový ocot na dochutenie



kambala



Kambala: 

1 kambala s hmotnosťou nad 2 kg

100 g limonky alias morskej levandule

*(Limonka chobotnatá, tiež známa ako morská levanduľa)

1⁄2 zväzku čerstvého rozmarínu

1⁄2 zväzku čerstvého tymiánu

3 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

čerstvo mleté biele korenie na dochutenie

soľ fleur de sel, prípadne morská soľ na dochutenie




POŽADOVANÉ PRÍSLUŠENSTVO:

rošt z nehrdzavejúcej ocele

zelený liatinový pekáč

convEGGtor

teplomer na okamžité odčítanie teploty

 
kambala


PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s roštom z nehrdzavejúcej ocele na teplotu 180°C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, ošúpeme paradajky na paradajkovú omáčku antiboise spôsobom, kedy ich najskôr ošúpeme, následne rozpolíme, vyberieme semienka a nakoniec dužinu nakrájame na kocky. Šalotky ošúpeme a cesnak a nadrobno nakrájame. Najemno nakrájame aj lístky estragónu. Pripravené ingrediencie si odložíme bokom.

3. Pre prípravu ryby nakrájame tmavú stranu ryby diagonálne a to na oboch stranách pozdĺž kosti, niekoľko centimetrov dlhým rezom. Následne na perforovaný rošt (dosť veľký na prípravu) rozložíme morskú levanduľu, čerstvé byľky rozmarínu a tymiánu a kambalu položíme na rozložené bylinky.

4. Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky cesnaku vložíme do zárezov kambaly a roztlačíme popod povrch kože kambaly. Následne rybu rovnomerne potrieme olivovým olejom a podľa chuti posypeme bielym korením, soľou a fleur de sel.


turbot

 


PRÍPRAVA

1. V zelenom liatinovom pekáči rozohrejeme olivový olej, pridáme šalotku a cesnak a poklop zeleného vajíčka dobre uzatvoríme. Takto rybu smažíme, pokým nebude šalotka úplne priesvitná/sklovitá.

2. Následne šalotkovú zmes deglazujeme  paradajkou omáčkou a niekoľko minút ju zohrievame. Hotovú omáčku zložíme z Big Green Egg a dochutíme ryžovým octom, čerstvo mletým čiernym korením a soľou podľa chuti. nakoniec do omáčky vmiešame pokrájané paradajky a nakrájaný estragón. Antiboise je pripravená a môžeme ju odstaviť bokom.

3. Rošt z nerezovej ocele zložíme z vajíčka a umiestnime doň  convEGGtor. Následne rošt opäť vložíme do vajíčka  a zvýšime jeho teplotu na 180oC.

4. Perforovaný rošt s kambalou položíme na nerezový rošt do Big Green Egg, poklo vajíčka dobre uzatvoríme a rybku varíme približne 45 minút, pokým nedosiahne teplota jadra 65°C. Na skontrolovanie vnútornej teploty použijeme teplomer na meranie jadra s okamžitým odčítaním teploty.

4. Po stanovenom čase kambalu vyberieme z Big Green Egg do vajíčka a vložíme zelený liatinový pekáč, aby sme zohriali omáčku antiboise na vlažnú teplotu. 

Tip: Kambala je vynikajúca, keď sa podáva s grilovanou zelenou špargľou.

Dobrú chuť!

 


kambala

Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa