Nachos so syrom a guacamole

Autor1 mes. pred od autora 69
Obľúbené0

Nachos je skvelá voľba napríklad na dobrú párty a ak práve nemáte možnosť ochutnať ich priamo v Mexiku, môžete si nachos ľahko pripraviť v kamado Big Green Egg. Náš recept je zároveň rýchly na prípravu. Syrovej omáčky si tentokrát pripravíme o niečo viac, no nachos sú také chutné, že je pravdepodobné, že si po ich zjedení budete chcieť urobiť ďalšiu porciu. Pokojne už teraz oužite dvojnásobné množstvo ingrediencií. Koniec koncov, zvyšnú syrovú omáčku môžete použiť ako dresing na burger. 




CHOD: predjedlo, snack

KATEGÓRIA: bezmäsité, vegetariánske

TECHNIKA VARENIA: opekanie, pečenie, nepriame varenie

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4


Nachos so syrom a guacamole

INGREDIENCIE:

Nachos

350 g tortilla chipsy naturálne

2 čerstvé byľky koriandra




Guacamole

1 červená cibuľa

8 sušených paradajok v oleji

1 avokádo

½ BIO limetky

2 lyžice extra panenského olivového oleja




Syrová omáčka

1 šalotka

2 zelené papričky jalapeňo

1 lyžica masla

1 polievková lyžica hl. múky

300 ml mlieka

250 g strúhaného čedaru



Nachos so syrom a guacamole


Požadované príslušenstvo:

convEGGtor

rošt z nehrdzavejúcej ocele




PREDPRÍPRAVA

1. Najskôr si v zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko spolu s convEGGtorom i nerezovým roštom zohrejeme na teplotu 200°C.

2. Pokým sa vajíčko nahrieva, ošúpeme a nakrájame červenú cibuľu na prípravu guacamole. Sušené paradajky nadrobno nakrájame, avokádo rozpolíme, zbavíme jadra aj šupky a dužinu nakrájame na kocky veľké približne 1 centimeter. Kôru z polovice limetky najemno nastrúhame. Všetky ingrediencie na guacamole zmiešame so soľou a mletým čiernym korením podľa chuti a odložíme bokom.

3. Na syrovú omáčku ošúpeme a nakrájame šalotku. Jalapeňo papričky pozdĺžne rozpolíme, zbavíme ich stopiek aj semienok a dužinu nadrobno nakrájame. Na panvici rozpustíme maslo a do rozpusteného pridáme nakrájanú šalotku. Smažíme 2-3 minúty, pokým nebude šalotka sklovitá. Potom primiešame múku a smažíme približne ďalšie 3 minúty. Za stáleho miešania do panvice so šalotkou nalejeme mlieko a všetko pomaly privedieme do varu, necháme variť približne 1 minútu a nakoniec do omáčky vmiešame nastrúhaný čedar. Počkáme, pokým omáčka opäť začne vrieť a panvicu odstavíme z ohňa. Do hotovej omáčky pridáme papričku jalapeňo.


Nachos so syrom a guacamole


PRÍPRAVA

1. Tretinu tortilla chipsov rozložíme na zapekaciu misu (cca 15 x 25 cm). Na tortilly nalejeme približne 2 vrchovaté polievkové lyžice syrovej omáčky a tretinu guacamole. Navrch opäť rozložíme polovicu tortillových chipsov a pridáme ďalšie 2 lyžice syrovej omáčky a lyžicu guacamole. Rovnakým spôsobom vytvoríme aj tretiu vrstvu.

2. Misku s torillami dáme na gril, zatvoríme poklop zeleného vajíčka a takto nachos ohrievame približne 15 minút. Pokým sa nachos zapekajú na grile, poodtŕhame lístky z byliek koriandra.

3. Nakoniec misku s nachos vyberieme z Big Green Egg, posypeme koriandrom a ihneď podávajte.

 Nachos so syrom a guacamole


Vedeli ste, že… guacamole je skvelé, pretože je nielen chutné, ale aj zdravé. Avokádo je plné základných živín, ako je vláknina a vitamín E a  navyše obsahuje málo sodíka i cukru.




Dobrú chuť!




Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa