Polievka zo sladkých zemiakov a špenátom

Autor2 mes. pred od autora 75
Obľúbené0

Mnohí z nás si bez polievky nevieme predstaviť kompletný obed a často nám vystačí aj ako hlavné jedlo. V zelenom vajíčku Big Green Egg je ľahké ju pripraviť, nakoľko sa pripravuje ako vegetariánske „jedlo z jednej panvice”, určené pre kamado. Náš recept na polievku zo sladkých zemiakov je nielen chutný, ale aj sýty a nasýtite ním vo forme predjedla 6 až 8 stravníkov.
Pri akej príležitosti zaradíte túto lahodnú polievku do jedálnička vy?

 

CHOD: predjedlo, hlavné jedlo, obed

KATEGÓRIA: zelenina, vegetariánske jedlo

TECHNIKA VARENIA: smaženie, varenie

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAV: 20 min.

DOBA VARENIA: 1 hod.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 20 min. 

PORCIE: 4-8


Polievka zo sladkých zemiakov a špenátom


INGREDIENCIE:

Polievka

2 biele cibule

2 strúčiky cesnaku

600 g sladkých zemiakov

2 lyžice masla

1 ČL marockého korenia Ras el Hanout 

2 lyžice hladkej múky

1 l zeleninového vývaru

1 čerstvé byľky tymiánu

1 čerstvé byľky rozmarínu

200 g čerstvého špenátu

200 g hustej kyslej smotany 




Požadované príslušenstvo:

rošt z nehrdzavejúcej ocele

zelený liatinový hrniec

 

Polievka zo sladkých zemiakov a špenátom


PREDPRÍPRAVA


1. V zelenom vajíčku Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie  a spolu s nerezovým roštom zohrejeme na teplotu 200°C.

2. Pokým sa vajíčko nahrieva, ošúpeme si bielu cibuľu a nadrobno ju nakrájame. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Sladký zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky veľké približne 1 centimeter.



Polievka zo sladkých zemiakov a špenátom


PRÍPRAVA

1. Na rošt položíme liatinový hrniec, pridáme doň maslo, ktoré necháme rozpustiť. Do roztopeného masla postupne pridáme cibuľu, cesnak a marocké korenie ras el hanout. Za stáleho miešania smažíme približne 2-3 minúty a po tomto čase do hrnca vmiešame múku a opäť miešame približne 3 minúty. Po každom úkone poklop vajíčka zatvoríme.

2. Následne do hrnca vlejeme zeleninový vývar a všetko spolu privedieme do varu. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian a rozmarín, poklop vajíčka opäť zatvoríme a vajíčko nastavíme na teplotu 160 °C. Polievku takto varíme približne 20 minút, pokým nie je batát uvarený na tvrdosť al dente. Kým sa polievka varí, nadrobno si nakrájame čerstvé lístky špenátu. 

3. Do polievky pridáme kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Nakoniec do polievky vmiešame nakrájaný špenát, vyberieme ju z Big Green Egg a nalejeme do misiek v prípade, že ju podávame ako predkrm alebo do hlbokých tanierov, ak ju podávame ako hlavné jedlo.

V prípade hlavného chodu k polievke podávame čerstvé pečivo podľa chuti.

 
Polievka zo sladkých zemiakov a špenátom


Dobrú chuť!







Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa