Grilovaný indiánsky tomahawk z bravčového mäsa so zeleninou

Autor1 rok pred 109
Obľúbené0

Už ste niekedy ochutnali mäsový tomahawk? Túto indiánsku zbraň totiž pripomína bravčový rezeň z rebierok s dlhou kosťou, ktorá porcii dodáva vzhľad povestnej vojenskej sekery indiánov. V našom recepte upravenom pre zelené vajíčko Big Green Egg, sme sa rozhodli pre dvojité tomahawky. A nakoľko ich grilovanie trvá o niečo dlhšie ako grilovanie klasického tomahawku, získajú porcie mäsa na Vašom tanieri extra lahodnú chuť. Podávame s obľúbenou grilovanou zeleninou.

Grilovaný indiánsky tomahawk z bravčového mäsa so zeleninou

CHOD: hlavné jedlo

KATEGÓRIA: mäso, zelenina

TECHNIKA VARENIA: grilovanie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 20 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 40 min. 

PORCIE: 4



POTREBNÉ INGREDIENCIE



2 dvojité kúsky rebierok - tomahawky

1 byľka tymiánu

1 byľka rozmarínu

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

ZELENINA

12 výhonkov zelenej špargle

2 veľké cibule

2 červené sladké papriky (špicaté)

2  sladké žlté papriky (špicaté)

Požadované príslušenstvo:

  • liatinový rošt
  • teplomer s okamžitým načítaním teploty

Grilovaný indiánsky tomahawk z bravčového mäsa so zeleninou

PREDPRÍPRAVA

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko následne zahrejte spolu s liatinovým roštom na teplotu 210 ° C.

2. Bravčové tomahawky vyberieme z chladničky. Z byliniek pooberáme lístky, ktoré nadrobno nasekáme. Očistíme a najemno nasekáme cesnak. Pripravené bylinky a cesnak pridáme do olivového oleja a poctivo votrieme na rebierka.

3. Zo špargle poodkrajujeme tvrdé konce, cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky asi 2 cm hrubé.


Grilovaný indiánsky tomahawk z bravčového mäsa so zeleninou

PRÍPRAVA

1. Tomahawky osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a umiestnime na gril, spolu so sladkou špicatou paprikou. Tomahawky grilujeme približne 3 minútky, potom pootočíme a grilujeme ďalšie 3 minútky. Potom mäso obrátime a grilujeme rovnakým spôsobom aj z opačnej strany. Papriky grilujeme približne 6-8 minút, pričom ich počas grilovania pravidelne otáčame, aby ich koža sčernela rovnomerne z každej stravy. Po každom úkone poklop vajíčka dobre uzatvoríme.

2. Teplomerom skontrolujeme teplotu jadra mäsa, ktorá by mala dosiahnuť 70 ° C.  Ak je teplota nižšia, počkáme na dosiahnutie správnej 70 ° C teploty a v prípade pripaľovania mäsa rebierka ešte príležitostne otáčame. Po ugrilovaní povyberáme jednotlivé ingrediencie z vajíčka Big Green Egg bokom, do pripravenej nádoby.

3. Na rošt položíme kúsky zelenej špargle aj nakrájanú cibuľu. Špargľu i cibuľu grilujeme približne 5 minút a v polovici času grilovania ich otočíme na druhú stranu. Zo sladkej špicatej papriky odstráňte stopky, zlúpeme kožu a povyberáme semienka.

4. Nakoniec zo zeleného vajíčka vyberieme ugrilované kúsky špargle a cibuľu, ktorú podávame spolu s grilovanou paprikou s bravčovými tomahawkami.

Grilovaný indiánsky tomahawk z bravčového mäsa so zeleninou

Dobrú chuť!

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa