Domáce pražené orechy

Autor10 mes. pred od autora 308
Obľúbené0

Neviete sa nabažiť čerstvo opražených orechov? My vám dnes ukážeme, ako má chrumkať naozaj kvalitný orech, ktorý si odteraz môžete  opiecť vo svojom Big Green Egg úplne sami. Je to jednoduché, pretože s príslušenstvom otočného ražňa a otáčaciemu košu k ražňu sa budú orechy neustále otáčať a zaistia tak, že sa ingrediencie upečú rovnomerne. Ak chcete dodať orechom trochu extra chuti, jednoducho pridajte hrsť dreva na údenie na začiatku procesu varenia. Tešíte sa na výsledok? Vyskúšajte!

Ozaj, vedeli ste, že podľa čínskej medicíny sa odporúča všetky orechy a semienka nechať pred konzumáciou (resp. opekaním) namočené cez noc  vo vode?




CHOD: snack, chuťovka

KATEGÓRIA: vegetariánske

TECHNIKA VARENIA: údenie, pečenie

KUCHYŇA: -

ÚROVEŇ: ľahká

DOBA PRÍPRAV: 15 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 40 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 55 min. 




POTREBNÉ INGREDIENCIE:

500 g surových kešu orieškov

500 g surových makadamových orechov

500 g surových mandlí bez šupky

2 lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica orientálnej marockej zmesi ras el hanout

jemná morská soľ podľa chuti


Domáce pražené orechy


Požadované príslušenstvo:

elektrický otočný ražeň

otáčací kôš k ražňu

drevené kúsky na údenie - čerešňa




PREDPRÍPRAVA

 

1. V zelenom vajíčku  Big Green Egg zapálime drevné uhlie a vajíčko zohrejeme na teplotu 90°C.

2. Kešu oriešky, makadamové oriešky a mandle rozložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Prisypeme marockou zmesou korenia ras el hanout a všetko spolu dobre premiešame.


Domáce pražené orechy

PRÍPRAVA

 

1. Do vajíčka umiestnime  elektrický rotačný ražeň (utiahneme skrutky, pridáme matice a na keramickú základňu umiestnime kruh na rošt. Ražeň s košíkom vložíme do kruhu a kolík ražňa zasunieme do motora), vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a elektromotorom 4 W, pomocou ktorého môžete grilovať napríklad chutné kurča alebo upiecť vynikajúci trdelník a tentokrát na ňom opečieme chutné oriešky. Po inštalácii ražňa nasypeme na žeravé drevné uhlie hrsť čerešňových štiepok a poklop vajíčka dobre zatvoríme. Zapneme motor otočného ražňa a necháme orechy údiť a pomaly piecť približne 1 hodinu.

2. Nakoniec teplotu zeleného vajíčka Big Green Egg privedieme na 170°C a oriešky necháme ešte asi 30 minút pražiť, aby získali peknú príťažlivú farbu..

3. Keď sú oriešky upražené, vypneme motor otočného ražňa a vyberieme kôš z vajíčka. Otvoríme kôš a orechy preložíme do misky. Nakoniec podľa chuti posypeme jemnou morskou soľou.

 

Domáce pražené orechy


Dobrú chuť!




Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa