Mimi plnené rolky s mletým kuracím mäsom

Autor11 mes. pred od autora 248
Obľúbené0


Organizujete luxusné raňajky, brunch alebo párty? V tom prípade sú naše mini rolky z Big Green Egg bomba! Chutia vlažné ale vynikajúco aj izbovej teploty, preto ich podávame buď ihneď po upečení v zelenom vajíčku alebo ich upečieme v predstihu. Ak doma nemáme mlynček na mäso, môžeme namiesto kuracích stehien kúpiť hotové mleté kuracie mäso. Alebo, ak uprednostňujete mleté hovädzie mäso resp. zmes bravčového a hovädzieho mletého mäsa, môžete si ich zvoliť aj tento základ. Hlavne si to užite!



INGREDIENCIE NA CESTO:

 

2 x 270 g rolky čerstvého lístkového cesta

1 žĺtok

2 lyžice sezamových semienok



PLNKA:

 

1 šalotka

1 strúčik cesnaku

½ cm čerstvého zázvoru

2 jarné cibuľky

30 g pistácií

600 g kuracích stehien resp. hotové mleté mäso (kuracie, hovädzie alebo podľa chuti)

1 lyžica olivového oleja

1 ČL kari

1 vajce

1 ČL dijonskej horčice

2 lyžice strúhanky (ideálne zn. Panko)

 
mini rolky

Požadované príslušenstvo:

kameň na pečenie

rošt z nehrdzavejúcej ocele

liatinový zelený pekáč

conveggtor

 

PREDPRÍPRAVA


1.V zelenom vajíčku Big Green Egg  zapálime drevné uhlie a vajíčko rozohrejeme spolu s  convEGGtorom a nerezovým roštom na teplotu 180 °C.

2. Kým sa zelené vajíčko nahrieva,  pripravíme si základ na plnku: ošúpeme a najemno nakrájame šalotku, cesnak ošúpeme a strúčik nasekáme nadrobno. Zázvor a jarnú cibuľku si ošúpeme a nasekáme ich nadrobno. Pistácie nahrubo nasekáme.

3. Na mlynčeku na mäso nahrubo pomelieme kuracie stehná, ktoré do svojho využitia uchováme v chladničke.



PRÍPRAVA


1. V liatinovom pekáči na rošte z nehrdzavejúcej ocele zohrejeme olivový olej. Do rozohriateho oleja pridáme šalotku, cesnak a kari a smažíme, pokým šalotka nezosklaovatie. Z času na čas obsah pekáča premiešame a po každom úkone poklop vajíčka dobre uzatvoríme. 

2. Pekáč zložíme z roštu a lyžicou preložíme šalotkovú zmes na tanier, potom ju necháme úplne vychladnúť. Vajíčko medzitým rozohrejeme na teplotu 220°C.

3. Vychladnutú šalotkovú zmes, zázvor, jarnú cibuľku, pistácie, vajíčko, dijonskú horčicu a panko vmiešame do mletého mäsa a plnku dochutíme soľou a korením. Zmes dáme do cukrárskeho vrecka. 

4. Obe lístkové cestá rovnomerne vyvaľkáme na hrúbku približne 3 milimetre. Vaječný žĺtok najskôr rozšľaháme a následne ním potrieme oba kúsky cesta. Pozdĺž každého cesta (z dlhšej strany) nanesieme úhľadný pás (široký cca 3-4 cm) mäsovej plnky. Cesto zvinieme a každý valček nakrájame na 10 rovnakých kúskov. Potrieme ich zvyškom žĺtka a posypeme sezamovými semienkami.

5. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh, ktorý bude o niečo menší ako kameň na pečenie. Rolky preložíme na papier na pečenie na studený kameň na pečenie a takto pripravené rolky položíme aj s kameňom na rošt. Zatvoríme poklop Big Green Egg a mini rolky upečieme pokým nebudú zlatohnedé a prepečené zvnútra (čo trvá približne 25 minút).  Pomocou digitálneho teplomera s okamžitým odčítaním teploty priebežne skontrolujeme, či mäso dosiahlo vnútornú teplotu 70 °C.

6. Hotové rolky vyberieme zo zeleného vajíčka a konzumujeme vlažné alebo vychladnuté na  izbovú teplotu.



Dobrú chuť!



Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa