Údený filet z tresky

Autor3 roky pred od autora 431
Obľúbené0

Údené ryby sú neuveriteľne chutnou gastronomickou lahôdkou. V našich zemepisných končinách sa najčastejšie stretávame s údeným lososom alebo makrelou. Recept na údenú tresku, ktorý vám ponúkame, si budete môcť pripravovať vo svojom zelenom vajíčku ako pravý „údenár”. Objavíte, aké ľahké je údiť si vlastné jedlo a pomocou tohto receptu sa stanete konzumentom vlastnoručne údenej ryby. 



CHOD:
hlavné jedlo

KATEGÓRIA: ryba

TECHNIKA VARENIA: údenie, nepriame varenie

ÚROVEŇ: jednoduchá 

DOBA PRÍPRAVY: 15 min.

DOBA VARENIA: 45 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 

PORCIE: 4

POTREBNÉ INGREDIENCIE:


TRESKA


4 filety z tresky s kožou, každá cca 200 g 



POTREBNÉ PRÍSLUŠENSTVO:




PREDPRÍPRAVA


1. Vo veľkom zelenom vajíčku najskôr zapálime drevené uhlie pomocou jedného kusa podpaľovača tak, aby sme vytvorili malú horúcu plôšku žiariaceho uhlia. Vajíčko zahrejeme na nízku teplotu 120 ° C.

2. Filet z tresky položíme na perforovanú polovičnú mriežku tak, aby kože filety smerovala nadol.



PRÍPRAVA


1. Na plôšku horúceho uhlia položíme drevené štiepky na údenie. Konvektor umiestnime na rošt a položíme naň perforovanú polovičnú mriežku s treskami. Zatvoríme poklop vajíčka. Teplota vajíčka spočiatku trochu klesne, ale je to v poriadku. Teplotu necháme stúpať, až kým opäť nedosiahne teplotu maximálne 120 ° C.

2. Treska sa údi cca 35 - 45 minút, až kým nedosiahne teplotu jadra 42 ° C. Teplotu skontrolujeme pomocou digitálneho teplomera, ktorý zapichneme do filetu.

3. S údenou treskou by ste mohli servírovať napríklad čerstvú paradajkovú omáčku, taktiež pripravenú na Big Green Egg. Alebo vás viac láka voňavý ratatouille či dusená mrkva? Nech sa páči, voľba príloh je na vás a roztopašnosti vášho mlsného jazýčka.




Nech Vám chutí!


Podobné produkty
Podobné články
Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď

Nastavenia

Viac detailov
No products were found.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa